5 keer video marketing: online tools om je te helpen!

video marketing online tools

video marketing online.jpgVideo marketing: online kun je eigenlijk niet meer zonder. Wanneer je een moderne marketing strategie gebruikt,  is het zeker een idee om eens over deze content vorm na te denken.  Het gebruik van video marketing wordt niet alleen voor B2C belangrijker, maar ook voor de B2B markt.  Mensen doen immers graag zaken met mensen.  En hoe laat jij beter zien wie je bent dan door een video?  Maar ook voor andere doeleinden kan video marketing je online ondersteunen.  Daarover lees je in mijn volgende blog meer.  In dit blog wil ik je namelijk eerst op weg helpen met behulp van vijf verschillende online tools.

Video’s maken: waar begin je?

Succes met video marketing begint achter de schermen.  Dat heeft alles te maken met een goede organisatie.  Wanneer je video’s inzet als onderdeel van je moderne marketing strategie, vraagt dit om een duidelijke planning.  Waarover wil je video’s maken?  Hoe moeten ze eruitzien?  Worden het animaties of juist video’s waarop mensen uit jouw bedrijf te zien zijn?  Wie is je doelgroep?  En wat wil je met je video’s bereiken?  Wanneer je deze vragen hebt beantwoord,  ben je al halverwege.  De andere helft bestaat uit het praktische deel, zoals het aanwijzen van verantwoordelijken,  het regelmatig inplannen van de video’s en het stellen van deadlines. Check?  Dan is het tijd om wat online video marketing tools uit te proberen!

Wideo

Wil je simpel beginnen met je video marketing online?  Probeer dan Wideo eens uit!  Je kiest uit een van de 30 templates (in de gratis versie!)  en stelt simpel je eigen filmpje samen.  Zelf video’s maken hoeft niet en ook afbeeldingen en illustraties zitten al bij de tool inbegrepen.  Dat betekent dat je dus echt snel aan te slag kunt.  Het leuke aan wideo is dat je ieder template precies kunt aanpassen naar jouw (huis)stijl en bedrijfskleuren.  Zo heb je echt een video op maat.  Ik probeerde dit zelf ook even uit. Mijn bevindingen?  Wideo is een gemakkelijke tool, maar de resultaten zijn niet erg uniek. 

PowToon

PowToon is de video tool voor animatiefilmpjes met je eigen voice-over!  Je kiest uit een van de basis filmpjes en spreekt hierbij een begeleidende tekst in.  Helaas heeft de gratis versie van PowToon niet veel mogelijkheden tot het aanpassen van je animatie,  maar het is zeker een leuke manier om te starten met video marketing.  Zeker voor beginners een aanrader dus!

Blender

Heb je in gedachten om bijvoorbeeld een bedrijfsvideo te maken?  Of wil je een kijkje in de keuken geven aan jouw doelgroep?  Start met filmen!  Want dankzij Blender maak je er binnen no-time een professionele video van.  Deze online software is niet alleen gratis, maar ook ontzettend gemakkelijk in gebruik.  Volg je intuïtie en je creëert zo een professionele video.  Bij Blender lever je zelf je video’s, foto’s en muziek aan en knutsel je het vervolgens op een gemakkelijke manier in elkaar.  Dit vergt even wat oefening,  maar dankzij Blender ziet het er al gauw bedrijfswaardig uit. 

Stop Motion

Wil je jouw bedrijf echt onderscheiden met behulp van je video marketing? Online stop motion video’s gaan je hierbij helpen! Stop motion ken je vast nog wel van bijvoorbeeld Pingu, een serie die enkele jaren geleden op tv werd uitgezonden. Het klinkt misschien ouderwets, maar het is juist je kans om je te onderscheiden. Of wat dacht je van andere vormen van stop motion? De Stop Motion app gebruik je ook op je telefoon, wat ervoor zorgt dat je gemakkelijker je video’s uploadt en in elkaar zet. 

Met welke videovorm ga jij beginnen?

Heb jij al nagedacht over het gebruik van video marketing?  Online tools zijn er in overvloed, dus wat je ook wilt,  je hulpmiddelen zijn zeker te vinden!  Het is alleen nog een kwestie van starten.  Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Plan een call