5 Search Engine Optimization (SEO) tips voor een hogere ranking

Search Engine Optimization: SEO tips

Jouw website is klaar om bezocht te worden, maar hoe stel je daar iedereen van op de hoogte? Belangrijker nog, hoe zorg je voor een hoge ranking in de zoekmachines, zodat jouw website snel wordt gevonden? Door de juiste tips en trucs toe te passen, optimaliseer je jouw website op een snelle en effectieve manier. In dit blog deel ik vijf SEO tips die helpen om jouw website hoger te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines.

1. Content is koning

De belangrijkste bouwsteen van een website is de content, zowel tekst als beeld. Zonder content kunnen zoekmachines geen aanwijzingen vinden die leiden naar jouw website. Ook met weinig content wordt dit nog erg lastig. Het is dus allereerst van belang dat jouw website veel relevante informatie bevat. Houd wekelijks een blog bij waarin je schrijft over de zakelijke problemen van jouw potentiële klant. Denk aan tips, praktijkvoorbeelden en oplossingen.

Bij elk blog is het van belang dat je interessante zoektermen opneemt. Bedenk dus goed welke zoektermen jouw potentiële klanten gebruiken. Door de juiste keywords te gebruiken, wordt jouw website door waardevolle bezoekers gevonden.

Zorg er bovendien voor dat de content op jouw website origineel is, geen spelfouten bevat en duidelijk is geschreven.

2. Verspreid je links

De snelste manier om gevonden te worden door zoekmachines, zoals Google, is door op diverse plaatsen online aan te geven dat jouw website bestaat. Verspreid daarom links van jouw website op sociale platformen, zoals LinkedIn, Twitter en Facebook. Het delen van blogs leidt ook tot meer verkeer naar jouw website waardoor deze belangrijker wordt voor zoekmachines. Ook is het zeer effectief om een link van jouw website op een andere website te laten plaatsen, ofwel inbound links te creëren. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door op een andere website een blog te publiceren en vervolgens te linken naar jouw eigen website. Als gastblogger profiteer je trouwens van meer voordelen.

3. SEO-vriendelijke URL’s

Goede URL’s bevatten relevante zoekwoorden en geven uitleg over de content van de webpagina. Alleen op die manier worden ze gevonden door bezoekers en zoekmachines. Een SEO-vriendelijke URL bestaat bijvoorbeeld uit de titel van jouw blog. Zo is direct duidelijk waar jouw blog over gaat en zorg je ervoor dat jouw website sneller wordt gevonden.

4. Dynamische website

Door regelmatig nieuwe content toe te voegen blijft jouw website dynamisch en 'aantrekkelijk'. Bovendien vergroot je hiermee het aantal zoekwoorden waarop zoekmachines jouw website vinden. Bij nieuwe content kun je denken aan het wekelijks plaatsen van blogs. Een bijkomend voordeel is dat je deze blogs tevens kunt delen via social media, waardoor jouw bereik ook nog eens verder wordt uitgebreid.

5. Meta tags

Er wordt vaak gezegd dat meta tags niet meer werken en dat onder andere Google hier geen gebruik meer van maakt bij het bepalen van hun rankings. Omdat deze bewering niet keihard bewezen is, is het toch aan te raden om gebruik te blijven maken van meta tags en zeker ook te zorgen voor een goede meta description.

Het optimaliseren van jouw website ten behoeve van SEO, bereik je al door het aanpassen van enkele details en het toepassen van bovenstaande tips. Laat jouw website makkelijker gevonden worden door zowel zoekmachines als online surfers.

Meer leren over SEO en Inbound marketing? Download dan onze Inbound marketing whitepaper: