5 voorbeelden van bedrijven die het maximale uit de customer journey halen

Customer journey - Vet Digital

In iedere fase van de customer journey is een (potentiële) klant op zoek naar een bepaald soort informatie. In dit blogartikel laten wij je voor iedere fase van de customer journey een voorbeeld zien. En als extraatje krijg je van ons ook nog twee voorbeelden van star moments cadeau!

Bol Adviseurs in de awarenessfase

Met behulp van e-books en whitepapers speelt Bol Adviseurs in op de awarenessfase binnen de customer journey. Bol Adviseurs heeft er voor gekozen om door middel van de e-books en whitepapers kennis aan (potentiele) klanten beschikbaar te stellen. Denk hierbij aan informatie over uiteenlopende onderwerpen zoals nieuwe ontwikkelingen in het ontslagrecht en subsidiemogelijkheden.

Considerationfase bij SWOOP

Refurbished v.s. nieuwe bedrijfsapparatuur, dat is de titel van een blog op de website van SWOOP, een aanbieder van refurbished apparatuur. Met deze blog speelt SWOOP in op de considerationfase, ofwel de fase waarin bezoekers wel weten dat ze nieuwe apparatuur nodig hebben maar twijfelen over of dit splinternieuwe apparatuur of gebruikte apparatuur dient te zijn.  

Spotify in de beslissingsfase

Klanten met een gratis trial overtuigen in de beslissingsfase. Spotify kent als geen ander het succes van gratis trials. Zo kun je Spotify Premium 30 dagen gratis proberen. Als gebruiker van het Premium-pakket ervaar je vele voordelen ten opzichte van de gratis service. Nadat je eenmaal gebruik hebt gemaakt van het Premium pakket wil je niet meer terug en sluiten veel gebruikers het betaalde abonnement af.

Klanten verrassen, The Little Green Bag weet hoe je dat doet

Binnen de customer journey draait het allemaal om de beleving van de klant. Wanneer een klant tevreden is, dan zal hij dat uiten door loyaal te zijn aan je bedrijf. Alle momenten waarop een (potentiële) klant met jouw bedrijf in aanraking komt zijn kansen om je (potentiële) klant te verrassen. Dit kan al met een klein gebaar. Zo vind je bij het uitpakken van een pakketje van The Litte Green Bag een persoonlijk handgeschreven kaartje om je veel plezier te wensen met je aankoop. Een verrassing die zorgt voor een leuke herinnering aan de bestelling én aan het merk.

Star moments van Vet Digital

Ook wanneer je diensten aanbiedt, kun je je klanten verrassen. Het laten bouwen van een (nieuwe) website voor je bedrijf is een intensief traject. Voor veel klanten is het ook echt een mijlpaal als de nieuwe website live staat. Dit wil je als bedrijf vaak dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Om deze mijlpaal te kunnen vieren, ontvangen klanten van Vet Digital een heus feestpakket zodat zij van de lancering van hun website ook een echt feestje kunnen maken.

Haal het maximale uit de customer journey!

Het optimaal inrichten van de customer journey om er zo het maximale uit te halen is meestal nog niet zo gemakkelijk. Vaak is het al een hele klus om de customer journey goed in kaart te brengen. Wil jij net als de bovenstaande bedrijven het maximale uit de customer journey halen maar weet je niet hoe? Of wil jij meer weten over de customer journey? Download dan nu onze gratis (!) whitepaper ‘De customer journey, 10 succesvoorbeelden’.