Betaald adverteren in jouw Inbound Marketing strategie?

Inbound Marketing

betaald adverterenBetaald adverteren hoort eigenlijk niet thuis in de Inbound Marketing filosofie, maar de inzet van paid media zorgt wel voor extra verkeer op je website. Goede kwalitatief hoogwaardige content verdient het om gezien te worden. De combinatie van Inbound Marketing en betaalde media zorgt voor maximale ROI. Lees in dit blog de belangrijkste begrippen en waarom betaald adverteren ook in jouw Inbound strategie van toepassing is. 

 

Wat zijn de belangrijkste termen voor betaalde advertenties?

PPC: Pay Per Click reclame, je betaalt voor zichtbaarheid bij specifieke zoekopdrachten. Je betaalt dus alleen als iemand daadwerkelijk op jouw advertentie klikt.

Gesponsorde berichten op social media: content in de vorm van advertorials op verschillende social media platforms.

Remarketing: advertenties die potentiële klanten volgen naar andere websites om jouw dienst of product top of mind te houden.

Waarom betaalde media inzetten?

De inzet van betaalde advertenties lijkt misschien wel in strijd met de filosofie van Inbound Marketing (marketing met een magneet in plaats van marketing met een hamer). Gerichte inzet van betaald adverteren kan bijdragen aan een succesvolle campagne op de korte termijn, terwijl je autoriteit op organische wijze groeit.

Wanneer je echter stopt met Google Ads of andere vormen van betaalde media, dan ben je direct minder zichtbaar. Je investeert via betaalde media niet in blijvende zichtbaarheid, maar met Inbound Marketing blijf je ook na je inspanning aanwezig.

Met andere woorden: betaalde media zijn een aanvulling op je Inbound Marketing. Investeren in een aantal doelgerichte PPC-campagnes of gesponsorde berichten op social media geeft je content een boost en verhoogt je zichtbaarheid. 

Meer lezen over Inbound Marketing? Download dan onderstaand ons whitepaper!