Paid media voorbeelden: vijf kanalen om je content via te delen

Paid media

paid_media.jpgAls moderne marketeer weet je dat relevante content onmisbaar is wanneer je interessante leads wil genereren voor je salesteam. Je zult inmiddels ook ondervonden hebben dat het produceren van grote bergen content alleen niet direct leidt tot snel succes. Hiervoor is het belangrijk dat jouw content ook daadwerkelijk “ontdekt” wordt door je ideale klant.

Om dit voor elkaar te krijgen staan er eigenlijk maar twee opties tot je beschikking:

  • optie 1: wachten tot je content “organisch” gevonden wordt door je ideale klant
  • optie 2: je content actief bij je ideale klant onder de aandacht brengen door deze betaald te promoten in die kanalen, waarin deze actief is.

Door gebruik te maken van de tweede optie is de weg naar succes vaak een stuk korter. Betaalde promotie (paid media) is dan ook een onmisbaar element in iedere moderne marketing strategie. De vraag is welke kanalen moet je inzetten om je ideale klant te bereiken?

In dit artikel hebben we vijf kansrijke betaalde kanalen op een rijtje gezet die je kunnen helpen met het vergroten van je leadgeneratie-succes.

Voorbeelden van Paid media die je kunt gebruiken om je content mee onder de aandacht te brengen

Ontdek hieronder de vijf paid media kanalen die je kunt inzetten om je content mee onder de aandacht te brengen. 

Kanaal 1: Google Ads

Google Ads is –zoals algemeen bekend - het advertentieplatform van Google. De advertenties binnen dit netwerk worden getoond wanneer mensen een relevante zoekterm invoeren, waarbij jouw advertentie getoond wordt, wanneer jij voldoende geboden moet hebt.

In het kader van je moderne marketing strategie kun je in Google Ads een campagne inrichten die tekst- en/of beeldadvertentie’s laat zien voor jouw content, zoals whitepapers, e-books of webinars. Voorafgaand aan het opzetten van een dergelijke campagne is het te adviseren om een grondige inventarisatie te maken niet alleen van kansrijke zoektermen maar vooral ook van betaalbare zoektermen die daadwerkelijk gebruikt worden door je ideale klant.

Kanaal 2: LinkedIn Ads

Met LinkedIn Ads kun je relevante blogartikelen en interessante landingspagina’s onder de aandacht brengen van LinkedIn gebruikers die qua profiel voldoen aan jullie ideale klantprofiel(-en).

Het beheercentrum van LinkedIn Ads stelt je in staat om deze selectie-criteria nauwkeurig samen te stellen, gebaseerd op onder andere functietitel, bedrijfsgrootte, bedrijfstak en locatie. Ook hier is het van belang dat je vooraf een duidelijke inventarisatie maakt van welke content relevant is voor welk ideale klantprofiel.

Kanaal 3: Twitter Ads

Met Twitter Ads is het vrij eenvoudig mogelijk om je content onder de aandacht brengen van Twitteraars die relevant kunnen zijn voor jouw onderneming. Met behulp van Twitter Ads kun je jouw tweet promoten en verspreiden buiten je huidige volgerskring. Voorafgaand aan het opzetten van een Twitter Ads campagne is het aan te raden om een inventarisatie te maken van de Twitter-accounts die worden gevolgd door jullie “ideale” klantprofielen en deze vervolgens ook te targeten met jouw tweets.

Kanaal 4: Sponsored Content

Een ander geschikt kanaal om je content onder de aandacht te brengen van potentiële nieuwe klanten is “sponsored content”. Sponsored content werkt als volgt: op veelbezochte nieuws-websites (zoals nu.nl of telegraaf.nl) worden tekstadvertenties getoond die qua opmaak lijken op de reguliere nieuwsberichten op deze websites. In deze tekstadvertenties beschrijf je je centrale content offer, bijvoorbeeld je whitepaper of e-book, met daarin een link naar de landingspagina waarop geinteresseerden deze kunnen downloaden.

Kanaal 5: Retargeting

Retargeting lijkt in dit rijtje misschien een buitenbeentje; je richt je immers op mensen, die je website al eens bezocht hebben. Toch is het een interessant kanaal, dat als volgt werkt: bezoekers, die jullie website hebben bezocht zonder dat ze een content-item hebben aangevraagd zullen op andere websites advertenties getoond worden, die ze aansporen om het betreffende content-item (bijvoorbeeld een whitepaper) alsnog te downloaden. Dit voorkomt dat bezoekers eenmaal de website bezoeken en nooit meer terugkeren met een groter rendement uit je website tot gevolg.

Paid media: de conclusie

Relevante content is noodzakelijk voor het genereren van leads, maar het produceren ervan leidt niet altijd direct tot succes. Daarom is het belangrijk dat je je content actief onder de aandacht brengt bij je potentiële klant.

Betaalde promotie via paid kanalen is een onmisbaar element in moderne marketingstrategieën. In dit artikel worden vijf kansrijke betaalde kanalen besproken om je leadgeneratie-succes te vergroten.

  1. Google Ads: Adverteer via relevante zoektermen en toon tekst- en beeldadvertenties voor je content.

  2. LinkedIn Ads: Breng relevante blogartikelen en landingspagina's onder de aandacht bij LinkedIn-gebruikers die aan je ideale klantprofiel voldoen.

  3. Twitter Ads: Promoot je content bij relevante Twitter-gebruikers door het targeten van specifieke accounts.

  4. Sponsored Content: Plaats tekstadvertenties op populaire nieuwswebsites die lijken op reguliere nieuwsberichten, met links naar je contentaanbod.

  5. Retargeting: Toon advertenties aan mensen die je website hebben bezocht, maar nog geen content hebben aangevraagd.

Door gebruik te maken van deze kanalen vergroot je de kans dat je ideale klant je content ontdekt en genereer je succesvolle leads voor je salesteam!