Breng je leadstroom op gang met Marketing Automation

Lead nurturing - Vet Digital

Met diverse activiteiten probeert de marketingafdeling meer omzet te genereren voor je bedrijf. Het belangrijkste wat zij hiervoor nodig hebben zijn de bezoekers die je website bezoeken. Deze bezoekers wil je vervolgens laten converteren naar een lead en die lead moet uiteindelijk resulteren in een klant. Met behulp van Marketing Automation kun je deze gewenste leadstroom op gang brengen. In dit blog lees je hoe dit in zijn werk gaat. 

De juiste leads aantrekken

Om bezoekers van je website te laten converteren naar leads, is het zaak dat je de juiste personen aantrekt. Dit zijn de bezoekers die oprecht geïnteresseerd zijn in je bedrijf. Om dat te kunnen realiseren is het van belang dat potentiële klanten al in een vroegtijdig stadium van de klantreis gemonitord worden. Vervolgens kun je hen aan de hand nemen tot aan het moment dat ze converteren. Dit proces noemen we lead nurturing. 

Lead nurturing automatiseren met Marketing Automation

Lead nurturing kan een arbeidsintensief proces zijn, vooral wanneer je veel leads genereert. Door een Marketing Automation platform in te zetten, kun je lead nurturing automatiseren. Het platform verzamelt allerlei data over de bezoekers van je website, waardoor het informatie opbouwt van geïnteresseerden. Met deze informatie wordt het mogelijk voor iedere bezoeker de juiste marketingactiviteiten in te zetten. Bovendien maakt een Marketing Automation platform onderscheid tussen leads die bijna over gaan tot aankoop en degenen die nog niet zover zijn. Potentiële klanten kunnen direct doorgestuurd worden naar het verkoopteam, terwijl andere leads eerst voorzien moeten worden van meer informatie voordat zij beslissen.  

Kortom, Marketing Automation helpt de leadstroom op gang door: 

  • De bezoekers die niet echt geïnteresseerd in je bedrijf te negeren; 
  • De bezoekers die wel geïnteresseerd zijn te monitoren; 
  • Op basis van verzamelde data de juiste marketingactiviteiten te kiezen voor iedere lead. 

Meer informatie over Marketing Automation

Wil je meer informatie over Marketing Automation of wil je hulp bij het implementeren van Marketing Automation in jouw bedrijf? Download dan het gratis (!) whitepaper of maak een afspraak met Vet Digital. Onze marketingprofessionals helpen je graag.