De uitleganimatie: hip in het bedrijfsleven

Uitleganimatie

Dit artikel is een gastblog van Bas Damen. Bas werkt als internet marketing consultant voor Cooler Media.

Een uitleganimatie is uitermate geschikt om complexe producten, diensten, ideeën of concepten uit te leggen. Zo’n beetje alles, van een ingewikkelde verzekering tot aan je nieuw businessplan, kan op een heldere manier worden ingezet door middel van dit medium. Niet zo gek dus dat steeds meer bedrijven het nut er van inzien. Maar wat zijn nu precies de voordelen van zo’n uitleganimatie?

Een heldere uitleg voor je bezoekers

Iedereen weet dat het lastig is om bezoekers vast te houden op een website. Men komt binnen op een bepaalde pagina, er wordt wat heen en weer geklikt en vaak is de “fun” binnen enkele seconden weer verdwenen. Een goede tekst is daarom van groot belang om aan je bezoekers uit te leggen wat de voordelen van jouw product of dienst zijn. Als je maximaal resultaat wilt behalen is het goed om ook na te denken over de inzet van online video. Voeg eens een leuke uitleganimatie toe aan je website en kijk wat dit voor je bezoekers doet. Bezoekers blijven gemiddeld twee keer zo lang op je website hangen door het plaatsen van video. Daarnaast zijn ze met een uitleganimatie letterlijk één muisklik verwijderd van een korte uitleg die ze alle voordelen van jouw product laat zien. Daar hoeven ze verder niks voor te doen behalve kijken en luisteren (en lachen). Na die 60 tot 90 seconden zijn ze bekend met je merk, je product, ze kennen de voordelen en dit alles zijn ze te weten gekomen met een glimlach op hun gezicht. Dat klinkt leuk!

Een uitleganimatie vertelt een verhaal

Een ander groot voordeel van een uitleganimatie is de mogelijkheid tot het vertellen van een verhaal. Je moet de bezoekers van je website proberen te vermaken zodat ze het leuk vinden om op je website te blijven. Dit kun je doen door een probleem of gevoel te verwerken in de video wat herkenbaar is voor de kijker. Bied je een product of dienst aan, doe dit dan in de vorm van een leuk verhaal waar de kijker zich betrokken bij voelt. Op deze manier creëer je meer betrokkenheid omdat je inspeelt op de gevoelens van je websitebezoekers.

Delen, delen, delen die uitleganimatie!

Een leuke, korte video doet het altijd goed op social media. Een uitleganimatie kun je om die reden veel beter delen via social media dan een stuk tekst. Humor, indien op de juiste manier ingezet, kan van grote waarde zijn op je social media kanalen. Zorg voor een leuke of grappige uitleganimatie en de kans dat je volgers de video delen met hun netwerk is groot. Hierdoor vergroot je het effect van je social media activiteiten en daarmee ook de naamsbekendheid van je merk of product.

 

Bronnen:
Marketing sherpa 
Social Media Examiner