Wat is AMP (Accelerated Mobile Pages)?

AMP

Steeds vaker zie je in de mobiele zoekresultaten van Google de term AMP verschijnen. Maar wat is dat nu precies? AMP is de afkorting van 'Accelerated Mobile Pages' en is een methode om webpagina's te bouwen met statische content die snel laadt. Eenvoudig gezegd betekent dit dat jouw blog- of nieuwsbericht niet langer meer wordt ingeladen vanaf een server of vanuit de cache die jij hebt ingesteld, maar gewoon direct vanuit Google zelf. Dat houdt voor jou als bezoeker concreet in dat een dergelijk blog- of nieuwsbericht supersnel op je scherm verschijnt, zonder dat je hoeft te wachten tot het bericht geladen is in de browser. Daardoor kun je als gebruiker van Google's mobiele web supersnel nieuws en kennis consumeren. Irritatie vanwege lange laadtijden is daarmee verleden tijd!

Hoe werkt AMP?

Hoe werkt dat dan, Accelerated Mobile Pages? Google slaat alleen de allerbelangrijkste gegevens van jouw blog- of nieuwspagina op en serveert deze direct uit naar de gebruiker zodra hij of zij op het zoekresultaat van jouw pagina klikt in Google. Momenteel heeft Google dit enkel nog geïmplementeerd op haar mobiele weergave, maar de verwachting is dat AMP op korte termijn ook zijn intrede zal doen op desktop. De ontwikkeling sluit immers perfect aan bij de missie van Google om haar gebruikers een supersnel internet voor te schotelen. Om die reden hecht Google er veel waarde aan en is het zelfs zo dat AMP Google geoptimaliseerde websites voorrang krijgen in de zoekmachine.

Hoe herken ik AMP pagina's?

Een AMP pagina of AMP website herken je aan het 'stroomtekentje' onder het nieuwsbericht. AMP HTML pagina's worden gebouwd met de AMP website techniek, waardoor de pagina volledig wordt uitgekleed. Je creëert als het ware een 'lichtgewicht' pagina binnen je site die er weliswaar net wat minder mooi uitziet qua uiterlijk, maar uiterst effectief is qua snelheid. De overbodige content is namelijk weggelaten, wat voor jou als bezoeker betekent dat je direct de belangrijkste informatie van de AMP pagina op je scherm te zien krijgt. Daarnaast kun je op een AMP page ook gelijk verder swipen naar het volgende of vorige bericht, zonder terug te hoeven keren naar het overzicht.

Kan AMP ook in mijn Wordpress website?

Wanneer jouw website of webpagina lang moet laden, is de kans groot dat je de (potentiële) bezoeker verliest omdat zijn of haar geduld op is. Door gebruik te maken van de techniek rondom Accelerated Mobile Pages in Wordpress verbeter je de snelheid van je website in mobiele zoekresultaten. Daardoor laden mobiele AMP pagina's supersnel en verbetert de gebruikerservaring van de bezoeker enorm. Wil jij dit ook realiseren in jouw website? Neem dan eens contact op met één van onze AMP experts. Zij leggen je graag uit hoe de AMP Wordpress techniek werkt en wat de mogelijkheden zijn voor jouw B2B website.

Wil je meer weten over Inbound Marketing?

Download de whitepaper