Hoe je SPF en DMARC instelt voor je e-mailverzending

Vanaf 1 februari hebben e-mailproviders zoals Microsoft (Outlook), Google (Gmail) en Yahoo een nieuwe regelgeving ingevoerd om spam te bestrijden. Dit betekent dat er voor onze e-mailverzenddomeinen (Email Sending Domains) aanvullende authenticatiemethoden zoals DKIM, SPF en DMARC geïmplementeerd moet worden om te worden erkend als legitieme afzenders en niet als spam. Erg belangrijk om dit juist in te stellen, anders kan het zomaar zo zijn dat je marketing e-mails niet je geadresseerden bereiken.

Belang van SPF en DMARC in e-mailverzending

SPF (Sender Policy Framework) en DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) zijn essentiële methoden om de authenticiteit van e-mailverzenders te waarborgen en spam te bestrijden. Door deze instellingen correct in te stellen, wordt de kans verkleind dat je e-mails als spam worden gemarkeerd en kunnen ze effectief bij je leads of klanten terechtkomen.

SPF en DMARC instellen in HubSpot

In HubSpot kun je SPF en DMARC instellen door naar Instellingen > Tools > Website te navigeren. Onder 'Domain & URLs' vind je de sectie voor e-mailverzending. Zorg ervoor dat alle velden correct zijn ingevuld en dat de status groen is om te garanderen dat je e-mails veilig worden verzonden.

Hoe op te lossen als SPF en DMARC niet correct zijn ingesteld

Als SPF en DMARC niet correct zijn ingesteld, kun je dit oplossen door op 'continue domain setup' te klikken in HubSpot. Vervolgens dien je de benodigde informatie aan je e-maildomeinbeheerder te verstrekken voor configuratie. Controleer daarna of de status groen is om er zeker van te zijn dat je e-mails correct worden afgeleverd.

Eenvoudiger uitschrijven met één klik

Google en Yahoo zullen vanaf februari 2024 ook de mogelijkheid bieden om met één klik uit te schrijven. HubSpot heeft deze wijziging al doorgevoerd in de e-mailsjablonen, zodat ontvangers nu gemakkelijk kunnen uitschrijven. Wees je bewust van een mogelijke toename in uitschrijvingen als gevolg van deze update.

Hulp bij het juist instellen van Email Sending Domains

Wil je hulp bij het juist instellen van de Email Sending Domains of heb je andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!