HubSpot Website Builder vs. webontwikkeling met code: welke past bij jou?

HubSpot website builder VS webontwikkeling met code

Ben je niet zo handig met code, maar wil je toch een goed converterende website bouwen? Dat is zeker mogelijk! Het CMS van HubSpot biedt namelijk een intuïtieve website builder waarmee je zonder technische vaardigheden een website bouwt.

Maar ook wanneer je wél code skills hebt kun je aan de slag met het CMS Hub. Hoe dit precies zit lees je in deze blog.

De drag-and-drop HubSpot Website Builder

Wil je aan de slag met CMS Hub om een succesvolle website te realiseren? Dan zul je eerst een thema moeten kiezen binnen de database van HubSpot of een ontwikkelaar een thema met bijpassende modules laten ontwikkelen. Het thema dat je kiest bepaalt de look-and-feel van je website, biedt je verschillende pagina templates om mee aan de slag te gaan en geeft je verschillende module mogelijkheden om uit te kiezen.

Hierna kun je aan de slag om je pagina’s volledig op maat in te richten met de drag-and-drop functionaliteit van de HubSpot Website Builder. Met deze builder heb je geen kennis van code nodig, maar sleep je simpelweg modules vanuit de editor naar je pagina.

Zo zie je dus het resultaat van je keuzes voordat de pagina live gaat. Wil je de volgorde van modules achteraf nog aanpassen? Ook dat is geen probleem. Sleep simpelweg je module naar de gewenste plek op de pagina. Het is niet voor niets dat HubSpot hun editor de WYSIWG-editor noemt: What-You-See-Is-What-You-Get! Met de HubSpot Website Builder bouw je zo geheel op maat je website pagina’s, zónder dat er code aan te pas komt.

Volledige ontzorging

Naast de WYSIWYG-editor binnen de HubSpot Website Builder en de thema’s die je kunt kiezen, biedt het HubSpot CMS je nog meer ontzorging. Zo kun je in enkele stappen gratis je eigen custom domeinnaam toevoegen aan het CMS én wordt de hosting volledig uit handen genomen.

De service van het HubSpot CMS omvat daarnaast ook gratis server management en web monitoring. Zelfs over de beveiliging hoef je niet meer na te denken: HubSpot biedt automatisch 24/7 veiligheids- en bedreigingsdetectie, Secure Locket Layer (SSL), Web Application Firewall (WAF) en een toegewijd veiligheidsteam.

Code skills? Maak thema’s en modules op maat!

Nu denk je vast dat wanneer je wel know-how hebt van code, je met CMS Hub niet uit de voeten kunt. Niets is minder waar. Waar gebruikers zonder technische kennis worden ontzorgd met vooropgezette thema’s en modules, kan een ontwikkelaar thema’s en modules zelf volledig op maat opzetten. Zo zorg je voor een website die écht volledig aan je wensen en behoeften bedient, net zoals dit met een ander CMS ook mogelijk is. 

Ook heb je de mogelijkheid om binnen de editor van de HubSpot Website Builder de code te zien van de modules en kun je eventueel op een gerichte pagina wijzigingen doorvoeren in de code, wanneer een aangepaste versie van de module je gebruiker beter bedient.

Heb je dus kennis van code en bieden de standaard thema’s je niet wat je nodig hebt? Dan past deze volledig custom website route het beste bij jou.

Aan de slag met het CMS van HubSpot

Een van de organisaties die het CMS van HubSpot succesvol heeft ingezet is Contiweb. Download hier de case en ontdek hoe Contiweb samen met Vet Digital te werk is gegaan om hun website te realiseren.