In 4 stappen een HubSpot integratie met Shopify

Shopify integratie

De e-commerce activiteiten van jouw webshopbezoekers bieden een belangrijke bron van informatie voor je online marketingstrategieën. In deze blog lopen we je door het proces van een HubSpot integratie met Shopify in slechts vier eenvoudige stappen.

Waarom zou ik kiezen voor een HubSpot integratie met Shopify?

In het geval jouw organisatie al werkt met Shopify, is dit de perfecte kans om data van jouw Shopify winkel te verzamelen in één CRM systeem. Met een HubSpot - Shopify integratie worden leads en bestellingen uit jouw webshop automatisch toegevoegd aan het HubSpot CRM en kun je rapporteren op de prestaties van jouw Shopify winkel. Een ander belangrijk voordeel van de integratie is dat je een lead scoring kan toepassen op het winkelgedrag van jouw leads en klanten en contacten kan segmenteren voor een meer gerichte communicatie. Zo kan je bijvoorbeeld alle contacten met een 'abandoned cart' zowel een herinnering als meer informatie sturen over de producten die ze hebben achtergelaten in hun winkelwagen. Een HubSpot integratie met Shopify bewijst: hoe meer data, hoe beter!

Hoe pak je de HubSpot integratie met Shopify aan?

Een HubSpot en Spotify integratie is eenvoudig te realiseren. Hier zijn vier belangrijke stappen om je op weg te helpen:

Stap 1: Zorg dat je aan de app-vereisten voldoet

Voordat je in het integratieproces duikt, zorg ervoor dat je aan de noodzakelijke vereisten voldoet:

  • Je moet een super admin zijn in HubSpot of toegangsrechten hebben tot de HubSpot App Marketplace.

Stap 2: Verbind jouw Shopify winkel via de HubSpot App Marketplace

Zoek naar de app 'Shopify' in de HubSpot App Marketplace. Zodra je de app hebt gevonden, kun je deze verbinden met HubSpot. Het verbinden van de app duurt gemiddeld een paar minuten.

Stap 3: Synchroniseer je Shopify gegevens met contacten, deals en producten in HubSpot

Zodra de app is gekoppeld,  is er een standaard eenrichtingssynchronisatie van Shopify naar HubSpot ingeschakeld voor contacten, deals en producten. Deze instelling kan niet worden aangepast voor deals en producten. Wanneer je wijzigingen in HubSpot contacten wilt synchroniseren met de contactgegevens in Shopify (of vice versa), dan kun je een tweerichtingssynchronisatie aanzetten. Dit doe je door in de HubSpot App Marketplace te navigeren naar Beheer > Gekoppelde apps > Shopify > Contacten. 

Stap 4: Koppel je Shopify gegevens aan HubSpot objecten

Controleer welke gegevens je wilt laten synchroniseren tussen Shopify en HubSpot. De standaard gegevensvelden zoals naam, bedrijfsnaam, e-mailadres en orderwaarde worden vaak al automatisch gekoppeld met HubSpot. Wil je ook aangepaste velden koppelen? Dan kun je nieuwe synchronisatie regels instellen. 

Hulp nodig bij een HubSpot integratie met Shopify?

Onze experts zijn ervaren in het integreren met HubSpot. Heb je hulp nodig bij het integreren van HubSpot met Shopify of een andere applicatie? Onze CRM en data specialisten kunnen jou hier perfect bij helpen. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.