Inbound Marketing: laat meer persoonlijkheid zien

Inbound Marketing

"Persoonlijkheid is de onderscheidende factor bij Inbound Marketing." Dit was één van de conclusies tijdens onze HubSpot-roundtable afgelopen woensdag. Zo kwamen er nog veel meer interessante zaken naar voren. Ik deel ze met je deze zomer in een serie van blogs. Vandaag gaat het over het laten zien van meer persoonlijkheid.  

Want hoe kun je online meer van je persoonlijkheid laten zien? En waarom is dat eigenlijk van belang?

Wat is persoonlijkheid?

Ieder mens is uniek door zijn eigen persoonlijkheid. Je persoonlijkheid wordt bepaald door individuele karakteristieken die je onderscheiden van anderen. Bijvoorbeeld: attent, eigenwijs, impulsief, (on)geduldig, humoristisch, serieus, nieuwsgierig of terughoudend.

Waarom van belang?

Ik merk regelmatig dat fascinerende personen online maar weinig van zichzelf laten zien. Zo publiceren ze enkel doorsnee blogs, algemene tweets en Facebook berichten, terwijl er veel meer in zit. En vallen die berichten op? Nee, helaas niet echt. Door de onophoudelijke stroom van sociale media berichten en blogs is het ook niet makkelijk om de aandacht te krijgen. De enige manier om je te onderscheiden, is door het tonen van je persoonlijkheid. Zo zitten volgers niet te wachten op een algemene social media update, maar kijken ze uit naar een stukje van jou (wat is bijvoorbeeld jouw mening over een bepaald onderwerp).

Laat je eigen stem horen

Mensen raken geïnspireerd door elkaar en nemen dingen (onbewust) van elkaar over. Probeer echter niet iemand anders na te bootsen, maar jezelf te blijven. Als volgers tweets van je lezen, moeten ze jouw stem horen en niet die van iemand anders (of de concurrent). Ben je bijvoorbeeld een expert of een story teller? Vertel je verhalen op basis van emoties of feiten en cijfers? Laat zien wie je echt bent!

Of je nu attent of impulsief, nieuwsgierig of terughoudend bent, maakt niet uit. Je fascineert anderen op je eigen manier. Denk na over hoe je praat en dingen in real life vertelt en schrijf ze op dezelfde manier op.

Serieus is niet saai

Sommige mensen denken dat ze grappig of apart moeten zijn om zich te kunnen onderscheiden. Maar het tegendeel is waar. Een bescheiden, serieuze stijl van communiceren kan namelijk zeker zo fascinerend  zijn dan het maken van bijvoorbeeld grappen. Uiteraard is het voor beide stijlen belangrijk om niet langdradig te worden.
Maar onthoud dus goed: serieus is niet saai!

Manieren om mensen te fascineren

Door jouw persoonlijkheid te tonen, fascineer je mensen en bind je volgers aan je. In de onderstaande afbeelding lees je zeven manieren (triggers) waarop je mensen meer kunt fascineren met social media berichten.

Bron: Branding Personality

Meer lezen over Inbound Marketing? Download onderstaand whitepaper!