Zakelijk twitteren: 4 tips om interessant te blijven voor volgers

Zakelijk twitteren

Als Inbound Marketeer is het van belang om jouw bedrijf te laten zien op diverse social media platformen, zoals Twitter. Door het delen van interessante en relevante content kun je jouw naamsbekendheid vergroten en genereer je meer traffic naar jullie website. Hoewel het van belang is om regelmatig content te posten, is de grens tussen ‘precies goed’ en een ‘overload’ aan berichten vrij vaag. Plaats je te veel berichten met weinig inhoudelijke relevantie, dan kan het gebeuren dat het aantal volgers zal afnemen. Je hebt immers zelf ook geen zin in een tijdlijn vol oninteressante content.

In dit blog bespreek ik vier zaken waar je op dient te letten bij zakelijk twitteren, zodat jouw volgers niet op de ‘unfollow-knop’ zullen klikken.

1. Inhoudelijke links

Twitter leent zich uitstekend voor het delen van interessante content. Houd echter in je achterhoofd dat jouw volgers niet alleen tweets willen lezen die over jouw organisatie of producten gaan. Wees creatief en varieer de content die je deelt. Verwijs bijvoorbeeld naar leuke infographics, video's en andere artikelen die interessant zijn voor jouw volgers. Denk er aan om links toe te voegen aan je tweets, zodat jouw volgers direct op de juiste pagina belanden.

2. Retweets

Het is natuurlijk leuk als je wordt genoemd in tweets van anderen, maar wees voorzichtig met het retweeten van deze berichten. Je wilt geen scheve gezichten krijgen onder jouw volgers door te veel zelfpromotie. Een goede optie is om de persoon die je heeft genoemd te bedanken en de tweet toe te voegen aan je favorieten. Zo toon je waardering, maar loop je niet met de aandacht te koop.

3. Gedoseerd aantal tweets

Heb je veel content die je graag wilt delen via Twitter? Zorg er dan voor dat dit gedoseerd gebeurt. Een goede richtlijn die je hiervoor kunt hanteren is de 10-4-1 regel. Deze regel houdt in dat je zakelijke tweets over vijf (werk)dagen als volgt zou moeten verdelen:

  • 10 links naar externe artikelen
  • 4 links naar eigen blogs
  • 1 link naar een eigen landingspagina (bijvoorbeeld een whitepaper)

Kortom: je kunt iedere dag drie tweets versturen, verspreid over de hele dag, bijvoorbeeld ’s morgens, ’s middags en ’s avonds. Deze verdeling kun je bepalen aan de hand van het soort social media platform en de tijdstippen wanneer jouw doelgroep het meest online is.

4. Interactie

De naam ‘social media’ komt niet zomaar uit de lucht vallen. Deze media bieden een netwerk en geven je de mogelijkheid om in contact te komen met (potentiële) klanten. Grijp deze kans met beide handen aan: speel in op problemen die klanten ervaren en uiten op Twitter. Zij zullen het waarderen als er serieus wordt omgegaan met klachten en/of feedback. De loyaliteit van jouw klanten naar de organisatie zal op deze manier groter worden en vaak worden positieve reacties geretweet door tevreden klanten.  

Wil je meer lezen over Inbound Marketing? Download dan ons whitepaper!