Marketing Automation: de voordelen voor jou als marketeer

Het ultieme doel van marketing is om meer omzet te genereren voor je bedrijf. Om dit doel te bereiken, maken veel marketingafdelingen gebruik van een reeks aan herhaaldelijke taken die periodiek terugkomen. Met behulp van marketing utomation software kun je dit soort marketingacties automatiseren. In dit blog worden de grootste voordelen van Marketing Automation voor jou als marketeer beschreven, zodat je weet waarom je nu nog moet starten met Marketing Automation.

Kosten besparen

In eerste instantie is het aanschaffen van een Marketing Automation tool natuurlijk een investering. Het kost tijd en geld om de tool succesvol te implementeren en op korte termijn merk je dus nog geen financieel voordeel. Echter, op de lange termijn zorgt Marketing Automation er voor dat kosten bespaard worden. Succesvolle marketingtaken worden immers geautomatiseerd, waardoor er minder handmatig werk verricht hoeft te worden. Een bijkomend voordeel van Marketing Automation is dat de marketingactiviteiten zichtbaar, meetbaar en kwantificeerbaar worden, waardoor de efficiëntie van de marketingafdeling vergroot kan worden en de marketing performance geprofessionaliseerd.  

Wil je alvast meer informatie over Marketing Automation? Download dan onze whitepaper.

 Meer voordelen van Marketing Automation

Naast kosten besparen, stelt Marketing Automation je in staat om: 

  • De samenwerking tussen sales en marketing te bevorderen, doordat de marketingafdeling er voor kan zorgen dat de juiste informatie over potentiële klanten verzameld is, welke de sales-afdeling kan benutten tijdens gesprekken. 
  • De conversieratio te verhogen met relevante content, doordat de content aangepast kan worden per doelgroep. Zo stuur je de juiste informatie naar de juiste mensen, waarmee je de kans op conversie verhoogt. 
  • De leadstroom te vergroten en leads te nurturen. Doordat je resultaten van marketingactiviteiten op diverse niveaus kunt inzien, is het gemakkelijk om te zien waar je een activiteit op moet bijsturen om de leads aan de hand te nemen tot het moment dat ze converteren.  
  • ROI-driven te werken, waardoor je een hogere omzet genereert.   

Wanneer je de Marketing Automation tool koppelt aan je CRM-systeem is het zelfs mogelijk om de cost-per-lead makkelijk door te meten. 

Minder afhankelijk van de IT-afdeling 

Een laatste voordeel van marketing automation is dat de tools vaak mogelijkheden bieden om landingspagina’s, blogartikelen, call-to-action buttons en andere zaken te creëren. Als marketeer kun je dit zelf in het systeem aanmaken en aanpassen. Hierdoor ben je een stuk minder afhankelijk van de IT-afdeling, waardoor je een stuk sneller kunt schakelen. 

Meer informatie over Marketing Automation

Wil je meer informatie over Marketing Automation of wil je hulp bij het implementeren van Marketing Automation? Download dan de whitepaper of neem contact op met Vet Digital. Onze marketing professionals helpen je graag.