Moderne B2B Sales met HubSpots Sales Hub Starter

Moderne B2B Sales met HubSpots Sales Hub Starter

Sales Hub StarterJouw collega’s van de marketingafdeling genereren met moderne technieken steeds meer leads. Fantastisch, want jij staat als salesmanager te springen om nieuwe contacten te leggen. Je mailbox stroomt vol met namen en bedrijven die jullie nieuwe whitepaper gedownload hebben, super! Toch merk je dat de leads anders zijn dan jouw eigen gegenereerde leads. Je komt een stuk eerder in de buyer journey met mensen in gesprek en dat betekent dat je veel meer oriënterende vragen krijgt dan vroeger. Een CRM geeft je alle mogelijkheden om notities te maken van het telefoongesprek, maar is eigenlijk niet zo gericht op new business. Een Excelsheet wordt al snel chaotisch en is bovendien foutgevoelig. Hoe maak je als salesmanager nou optimaal gebruik van modern gegenereerde leads? In dit blog neem ik je mee in de mogelijkheden van Sales Hub Starter.

Is Sales Hub Starter iets voor mij?

Sales Hub Starter van HubSpot is ideaal voor MKB bedrijven en start-ups die al begonnen zijn met het online genereren van leads. Wel is het belangrijk dat jij als salesmanager de behoefte hebt om jouw methode aan te passen op de nieuwe vorm van leadgeneratie. Als je alles liever bij het oude laat, zou ik adviseren om te blijven doen wat je altijd deed. Realiseer je in dit geval dat je de online gegenereerde leads niet, of minder snel, omzet tot klanten. Naast de bereidheid om dingen anders te doen, is ook wat geduld een vereiste. Als de eerste 20 leads niets worden, kan je een negatief beeld krijgen over de Sales Hub. Zonde wat mij betreft, want als je bereid bent om wat nieuwe methodes te leren en de bijpassende technieken te gebruiken, gaat de software je veel opleveren.

Kosten en integraties

Het pricing model van HubSpots Sales Hub Starter werkt per gebruiker. Dus als je één of twee verkopers hebt binnen het bedrijf is deze tool effectief en absoluut niet duur. Als meer mensen de tool gaan gebruiken, zou je kunnen kijken naar de Pro versie van HubSpot Sales. Ook niet onbelangrijk is dat de integratie met Gmail en Office 365 native is. De koppeling maken is dus zo gedaan. Wanneer je andere tools voor e-mail gebruikt, is het belangrijk om te bekijken of een integratie mogelijk is.

De functionaliteiten van Sales Hub Starter

Hieronder neem ik je graag mee in wat voor mij als verkoper de belangrijkste functionaliteiten van Sales Hub Stater zijn.

Meetings

Jouw leads kunnen direct een meeting plannen in je agenda. Via een link, bijvoorbeeld in een e-mail, ziet jouw lead direct wanneer jij tijd hebt voor een adviesgesprek. Dit heeft te maken met de integratie tussen HubSpot en Gmail of Office 365. Je kunt zelf aangeven welke dagen en tijden voor jou handig zijn om afspraken in te boeken.

Documents

Deze functie geeft je de mogelijkheid om documenten in HubSpot te plaatsen. De bestanden zijn vervolgens als link te delen met jouw leads. Hierdoor is het voor jou als verkoper mogelijk om te zien of leads in het document hebben gekeken, en hoelang. Dit kan fijn zijn om te weten als je bijvoorbeeld een offerte stuurt.

Live chat en chatbot

Misschien heb je gemerkt dat steeds meer websites een chatfunctie hebben. Live chat is een manier om real time contact te krijgen met leads, bezoekers en klanten. De chatbot (zeker niet hetzelfde als live chat) is een tool om bezoekers te informeren of te converteren naar leads. Dit is in combinatie met het gratis CRM van HubSpot zeker de moeite waard.

Bedrijfsinformatie

Door reverse IP is het mogelijk om te zien welke bedrijven er op je website zitten. Wat mij betreft geen reden om die bedrijven direct te benaderen, maar het is wel interessant. Daarnaast heb je toegang tot de internationale database met bedrijfsinformatie. Dus als er een lead binnenkomt, weet je direct wat voor vlees je in de kuip hebt.

Sequences

Voor mij als verkoper is dit de belangrijkste reden om voor HubSpot Sales te kiezen. Met sequences heb je de mogelijkheden om leads automatisch te benaderen. Van tevoren maak je voor iedere buyer persona een reeks van taken en e-mails aan, afhankelijk van wat je wilt bereiken. Door van tevoren na te denken hoe je die buyer persona wilt bereiken, kun je dat met een sequence, deels, automatiseren. Hiermee verhoog je de kans tot slagen aanzienlijk!

Sales hulp van een HubSpot Partner

Het hebben van de juiste tool is uiteraard maar een klein onderdeel van succesvol zijn met sales. Je hebt zelf waarschijnlijk veel verkooptalent en ervaring, maar je bent nog niet bekend met deze nieuwe soort leads. Om Sales Hub Starter goed te gebruiken, kan het daarom handig zijn om een partner in te schakelen. Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.