Remarketing voor B2B bedrijven: zo pak je het aan

Remarketing B2B bedrijven

Remarketing voor B2B Remarketing wordt naar mijn idee nog veel te weinig ingezet door B2B bedrijven. Zonde, want deze manier van adverteren heeft veel potentie. Laten we beginnen bij het begin: wat is remarketing (ook wel retargeting) eigenlijk? De officiële definitie volgens Google luidt: “Via remarketing kunt u mensen bereiken die uw website eerder hebben bezocht of uw mobiele app hebben gebruikt”. In dit blog leg ik je uit waarom dit zo waardevol is en hoe jij met remarketing kunt beginnen.

Het verschil tussen remarketing en regulier adverteren

Remarketing is een manier om jouw specifieke websitebezoekers opnieuw te bereiken. Heel anders dan regulier adverteren dus, waarbij je op basis van zoekwoorden, interesses of demografie te werk gaat. In dat laatste geval weet je immers nooit zeker of iemand écht interesse heeft in jouw product of dienst. Dit is dan ook meteen het grote verschil tussen remarketing en andere advertentiemethoden. Met de inzet van remarketing ben je namelijk zekerder van het feit dat iemand interesse heeft in wat jij te bieden hebt. Deze persoon is al eens in contact gekomen met jouw bedrijf en kent hierdoor (zeer waarschijnlijk) de merknaam

Opvallen tijdens het browsen

Als je een middag door de stad loopt, weet je hoogstwaarschijnlijk bij thuiskomst niet meer hoeveel personen je hebt gezien en hoe zij eruit zagen. Toch zal het je waarschijnlijk wel bijblijven als je iemand hebt gezien die je kent. Hetzelfde principe kun je toepassen op mensen die browsen op het internet. Iets wat je kent, zoals een merk waarvan je de website hebt bezocht, valt meer op. Dit is noemenswaardig als je bedenkt dat we dagelijks gemiddeld 5000 advertenties te zien krijgen.

Doordat jouw remarketing advertentie meer opvalt, is de kans groter dat iemand erop klikt en betaal je over het algemeen ook een stuk minder per klik. Dit betekent goedkopere en relevantere kliks op een advertentie die meer opvalt in het overvolle advertentielandschap.

Segmenteer websitebezoekers

Wanneer je remarketing advertenties wilt gaan inzetten, is het slim om vooraf te bepalen wat je wilt bereiken. Bij ons gaat het in de praktijk vaak om het verhogen van het aantal aanvragen van bijvoorbeeld een demo, white paper of e-book.

Je kunt ervoor kiezen om letterlijk iedere websitebezoeker de remarketing advertentie voor te schotelen, maar dat is niet altijd ideaal. Bied je veel verschillende producten of diensten aan, dan is het een stuk slimmer om websitebezoekers te segmenteren op basis van de door hen bezochte pagina’s. Hebben ze pagina’s van product X bezocht, zorg dan dat ze een advertentie zien over product X en niet over product Y. 

Voorkom irritatie

Niets is irritanter dan advertenties op je beeldscherm krijgen waar je helemaal geen interesse (meer) in hebt. Na het kopen van een paar schoenen wil je niet nog dagen achtervolgd worden door schoenadvertenties, want je hebt immers al gevonden wat je zocht. Het aanvragen van bijvoorbeeld een e-book is hierin niet anders. Eenmaal gedownload moet je ervoor zorgen dat deze websitebezoeker andere (of geen) remarketing advertenties meer te zien krijgt. 

Een keertje op de website kijken hoeft daarnaast natuurlijk niet te betekenen dat iemand oprechte interesse heeft. Deze interesse zal je ook echt niet opwekken door 10 keer per dag iemand te achtervolgen met dezelfde advertentie. Dit kan juist averechts werken en irritatie opwekken. Niet wat je wilt, dus stel een maximaal aantal vertoningen van de remarketing advertentie in om dit scenario te voorkomen.

Zo kies je de juiste remarketing tool

Zelf maak ik het meest gebruik van Google Ads (voorheen Google AdWords) en daar ben ik dan ook goed bekend mee. Er zijn echter nog tal van andere tools waarmee je remarketing advertenties kunt maken, zoals bijvoorbeeld Perfect Audience. Ga vooraf altijd op onderzoek uit en kijk welke tool het beste bij je past.

In mijn volgende blog ga ik uitgebreid in op de voor- en nadelen van de meest gebruikte remarketing tools. Een tip vooraf: gebruik Bannersnack om de display advertenties snel, gemakkelijk en mooi vorm te geven.

Voordat je begint met remarketing is het essentieel dat jouw website op en top in orde is. In onderstaand e-book helpen wij jou op weg, zodat je het beste uit jouw moderne B2B strategie kunt halen!