Social sharing: waarom delen we content?

Social sharing

Social_sharingHoe zorg je ervoor dat meer mensen jouw content delen?

Een vraag waar elke moderne ondernemer graag antwoord op wil. Je weet als geen ander hoeveel het waard is als je content wordt gedeeld.

Wat maakt dat mensen iets delen met anderen? Uit deze studie rolde vijf belangrijke redenen. In dit blog vertel ik hier uitgebreid over.

Waarom is delen belangrijk?

Social sharing biedt veel voordelen voor jou als ondernemer. Ik denk dat de onderstaande zaken het meest interessant zijn. Delen…

… trekt nieuw publiek aan

Als jouw volgers jouw content delen dan kom je onder de aandacht bij een nieuwe groep mensen: de volgers van jouw volgers. En dat is heel interessant, zo bereik je met weinig inspanning een nieuw publiek.

… verhoogt jouw websiteverkeer

Social media kanalen worden steeds meer als opzichzelfstaande zoekmachines gezien. Zo zoeken veel mensen artikelen via Twitter en is ook het onderdeel Trending Topic populair.

Bovendien toont Google ook Twitter profielen en gerelateerde tweets in de desktop zoekresultaten. Hierbij is het niet nodig om de term ‘Twitter’ of iets dergelijks te gebruiken; als Google de tweets relevant vindt, worden ze getoond. Momenteel is deze functie enkel voor Engelse zoektermen beschikbaar, maar het lijkt erop dat het ook snel voor andere talen wordt gerealiseerd. Hoe meer jouw social media berichten worden gedeeld, hoe relevanter ze zijn en hoe beter ze gevonden worden! Zo verkrijg je uiteindelijk meer websiteverkeer.

Wat maakt dat mensen content delen?

Nu is het zaak om ervoor te zorgen dat mensen jouw content (meer) delen. Maar hoe weet je nu wat mensen belangrijk vinden en wat maakt dat ze het gaan delen?

The New York Times Customer Insight Group geeft vijf redenen:

1. Entertainment

De eerste reden waarom mensen delen is om waardevolle en leuke content te laten zien aan anderen. 49% zegt dat het delen van content hen in staat stelt om anderen over bepaalde producten te informeren, adviezen te veranderen of acties te stimuleren.

2. Define ourselves

68% van de mensen deelt content om beter aan anderen te kunnen laten zien wie ze zijn en waar ze zich mee bezig houden.

3. Relationships

De volgende reden waarom mensen content delen is om hun relatie/vriendschap met anderen te onderhouden of verbeteren. 78% deelt online content, omdat ze op die manier met mensen in contact blijven (en dit contact er anders niet (meer) is).

4. Self-fulfillment

Ook zelfontplooiing is voor mensen een reden om content te delen. Door social sharing voel je je (meer) betrokken bij de wereld (69%).

5. Support a cause

Tot slot deelt 84% content om een probleem waar hij zich zorgen over maakt te ondersteunen.

Wil je graag meer lezen over Inbound Marketing? Download dan onderstaand whitepaper!