Twitter zakelijk: wees creatief met tweets

Twitter zakelijk

Zakelijk_TwitterIn dit blog deel ik mijn verzamelde inspiratie, zodat je jouw volgers ook meer afwisseling kunt bieden. Haal meer uit het gebruik van Twitter zakelijk.

Niet elke tweet zal goed werken voor jouw zakelijke Twitter account: dit is afhankelijk van jouw volgers. Probeer het gewoon uit en ervaar wat jouw volgers het meest aanspreekt. In de onderstaande voorbeelden dien je @TwitterNaam, #hashtags en http://url.com te vervangen door de juiste informatie (dat wil zeggen: het echte Twitter account, relevante hashtags en de juiste links).

Hoe Twitter inzetten als zakelijk medium?

Hieronder zie je 6 goede voorbeelden van tweets die je kunt sturen via je zakelijke profiel. 

1. De basis tweet

[Titel van artikel] - http://url.com via @TwitterNaam #hashtag

De bovenstaande tweet kom je het meest op Twitter tegen en noem ik voor het gemak maar even de basis tweet. Deze vorm gebruik ik zelf ook vaak. De tweet is erg makkelijk te maken: je gebruikt simpelweg de titel van het artikel. Denk er wel altijd aan om relevante hashtags en het Twitter account van de auteur toe te voegen.

2. Retweet met persoonlijke mening

[Jouw mening] - RT @TwitterNaam [Titel van artikel] - http://url.com #hashtag

Een Twitter bericht retweeten is met één druk op de knop gedaan. Maar als je wilt dat mensen je op Twitter echt zien, dan is het belangrijk om jouw eigen mening aan de retweet toe te voegen. Deel dus met je volgers wat je van de retweet vindt.

3. Tweet met statistieken of feiten

Wist je dat [feit]? http://url.com via @TwitterNaam #hashtag

Een tweet met een interessante statistiek of feit maakt volgers nieuwsgierig. Zorg dan ook voor recente informatie en niet één of andere oude statistiek van jaren geleden. Bij het lezen van de tweet, moet de volger nieuwsgierig worden en het gehele artikel willen lezen.

4. Tweet met waardering

Interessant artikel van @TwitterNaam over [onderwerp] - http://url.com #hashtag

Wanneer je een artikel of een deel ervan interessant vindt, is het leuk om dit duidelijk uit te spreken naar de betreffende auteur. Deel je persoonlijke mening en spreek waardering uit (lijkt op de retweet).

5. Tweet met vraag

[Vraag?] - http://url.com #hashtag

Twitter bestaat net zoals andere sociale media kanalen uit tweerichtingsverkeer. Vraag dan ook regelmatig een keer iets aan je volgers en creëer interactie. Stel bijvoorbeeld een vraag in het kader van je business of een artikel dat je gelezen hebt.

6. Tweet met quote

"[Quote]" - @TwitterNaam #quote

Quotes zijn erg leuk om te delen en dat kun je perfect met een tweet doen. Deel bijvoorbeeld een quote die je tijdens een interessant event hebt gehoord of een quote die je bent tegen gekomen in een artikel. Wees hierbij creatief! Maak eventueel een leuke afbeelding van je quote en voeg deze toe aan je tweet om hem nog beter te laten opvallen.

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips! Wil je meer lezen over Inbound Marketing? Download dan onderstaand whitepaper.