Versterkte groei van je onderneming? Kies voor een Growth Agency!

Growth Agency

growth agencyAls doorgewinterde b2b ondernemer of -marketeer heb je ongetwijfeld wel eens een extern bureau ingehuurd om je te helpen met het behalen van de door jezelf gestelde doelen.

Deze doelen hadden dan vaak betrekking op het vergroten van je online vindbaarheid door middel van zoekmachine optimalisatie en/of adverteren in Google Ads. Ook zul je wel eens een bureau hebben ingehuurd dat je hielp met het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl en/of het bouwen van een nieuwe website of een bureau dat gespecialiseerd is in het genereren van nieuwe leads.

Wat veel mensen vaak over het hoofd zien is dat al deze activiteiten met elkaar samenhangen omdat ze uiteindelijk allemaal hetzelfde einddoel beogen: de groei van je onderneming.

Maar is het eigenlijk wel handig om voor zoiets belangrijks als de groei van je onderneming afhankelijk te zijn van meerdere losse bureaus, ieder met hun eigen visie? Misschien is het wel handiger om voor al je groeiplannen één bureau te selecteren, een zogenaamde Growth Agency.

In dit artikel zet ik daarom op een rijtje op welke vlakken een growth agency je onderneming kan helpen en voor welke zaken deze je kan ondersteunen.

Wat is een Growth Agency eigenlijk?

Zoals hierboven al beschreven helpt een growth agency je bij de groei van je onderneming.

Volgens het Engelse bureau Orange and Blue is een growth agency:

“A group of experienced, creative and skilled professionals working with clients, delivering value by focusing on the outcomes and learning together how to grow the client’s company.”

In eerdere artikelen beschreef ik een raamwerk voor ondernemingsgroei, het growth flywheel en de ‘ingrediënten’ die je daarvoor nodig hebt (zoals ook weergegeven in de onderstaande afbeelding). Een growth agency is dan ook een bureau dat je daarbij op al deze onderdelen kan ondersteunen en ervoor zorgt dat deze onderdelen ook nog met elkaar samenhangen.

HM-Growth-Agency

In het vervolg van dit artikel beschrijf ik in het kort hoe een growth agency jou als b2b professional kan helpen per onderdeel van je groeistrategie.

Het bepalen van een merkverhaal

Een growth agency helpt je met het bepalen van je merkverhaal. Een goed geschreven merkverhaal dient als basis voor de groei van je onderneming en helpt je te laten zien wie je bent, waar je voor staat en hoe zich dat vertaalt in visuele en tekstuele communicatie.

Het ontwikkelen en uitbouwen van je website

Een andere belangrijke bouwsteen van je groeistrategie is je website. Een growth agency zorgt er niet alleen voor dat je website een kloppend en duidelijk beeld van je bedrijf geeft maar helpt je ook op om je website verder uit te bouwen door actief te monitoren en verbeteren. De meest geschikte en toegepaste aanpak daarvoor is Growth Driven Design. Kies daarom bij voorkeur voor een bureau dat deze aanpak omarmd heeft.

Het ontwikkelen en uitvoeren van je moderne marketing strategie

Zonder een goed uitgedachte moderne marketing strategie kun je als b2b onderneming niet groeien. Let er daarbij wel op dat je niet al je producten en daarbij van toepassing zijnde klantgroepen allemaal ineens wil bereiken.

Een growth agency kan je daarbij helpen door je te laten focussen op een strategie die is gericht op één specifieke product markt combinatie. Zodra deze volledig is ingericht en succesvol verloopt kan vervolgens doorgeschakeld worden naar een volgende product markt combinatie.

Het opzetten en optimaliseren van je moderne sales strategie

Een growth agency kan je ook helpen bij het optimaliseren van je moderne sales strategie, door ervoor te zorgen dat je verkoopteam de beschikking heeft over de juiste middelen om hun leads nog efficiënter te kunnen converteren naar klant.

Deze middelen bestaan uit originele sales content, een goed ingerichte sales infrastructuur en het leren van de vaardigheden die nodig zijn om het maximale rendement hieruit te halen.

Het opzetten en optimaliseren van je moderne service strategie

Het laatste onderdeel waarbij een growth agency je kan helpen met groeien van je onderneming is het verbeteren van je klantervaring. Tevreden klanten leiden immers automatisch tot meer omzet, doordat ze zelf meer bij je zullen afnemen maar vooral omdat zij zorgen voor verwijzingen naar nieuwe klanten.

Een growth agency helpt je dan ook met het opzetten van een infrastructuur die je helpt bij het bieden van een optimale klantervaring, zorgt ervoor dat je op een originele manier met je klanten communiceert en helpt je met het inrichten van de juiste processen op de juiste manier.

Hierboven heb ik in het kort beschreven hoe een growth agency jou als b2b professional kan helpen met het groeien van je onderneming.