Voorkom de melding ‘Je verbinding is niet privé’ met een SSL certificaat

Misschien herken je het wel, wil je met je telefoon een website bekijken krijg je de melding dat je verbinding niet privé is. Natuurlijk wil je als website-eigenaar voorkomen dat bezoekers deze melding ontvangen. Met een SSL certificaat kun je voorkomen dat bezoekers deze melding krijgen.

Wat is een SSL certificaat?

De term SSL staat voor Secure Sockets Layer wat wil zeggen dat er een beveiligde verbinding wordt gemaakt tussen een server (daar waar je website staat) en een internet browser (het systeem waarmee je een site bekijkt). Door de SSL verbinding worden de gegevens beveiligd.

Als website eigenaar kun je een SSL certificaat (een beveiligde sleutel) koppelen aan je website. Op deze manier kunnen gegevens met een extra beveiliging (gecodeerd) bewaard worden waardoor een bezoeker veilig zijn gegevens in kan voeren zonder dat andere deze gegevens kunnen onderscheppen.  

Waarom is een SSL certificaat op een (mobiele) site belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom een SSL certificaat voor jouw (mobiele) site belangrijk is:

  • Met een SSL certificaat versleutel je data.
  • Wanneer er online betalingen kunnen worden gedaan op je website is een SSL certificaat verplicht.
  • Het certificaat geeft de bezoeker een veilig gevoel.
  • Een SSL certificaat heeft invloed op je ranking in Google.
 

Versleutel je data met een SSL certificaat!

Een SSL certificaat is niet alleen belangrijk voor sites die gebruik maken van login- en betalingsgegevens zoals inloggegevens, wachtwoorden en bankgegevens. Met de nieuwe GDPR-richtlijnen is het nog belangrijker dat je als website eigenaar er voor zorgt dat ook data zoals persoonsgegevens zoals namen, e-mailadressen en andere persoonsgegevens beschermt veilig op een website gebruikt kunnen worden. Met een SSL certificaat verhoog je deze beveiliging.

SSL certificaat vereist voor alle websites die online creditcard betalingen ontvangen

Wanneer bezoekers op je website online een betaling kunnen doen met een creditcard dan ben je als website eigenaar verplicht om een SSL certificaat toe te voegen aan je site. Alle websites die online creditcard betalingen ontvangen moeten namelijk jaarlijks aan kunnen tonen dat zij voldoen aan de beveiligingsstandaard PCI waar ook de beveiligde verbinding in is opgenomen.  

Een SSL certificaat geeft de bezoeker een veilig gevoel

Je kunt je vast voorstellen dat wanneer een bezoeker de melding ‘Je verbinding is niet privé. Cybercriminelen proberen mogelijk je gegevens te stelen’ krijgt, hij liever niet verder kijkt op jouw website. Een SSL certificaat vergroot dan ook het betrouwbaarheidsgevoel van jouw website.  Een websitebezoeker is altijd opzoek naar de betrouwbaarheid van een website.

Een SSL certificaat heeft invloed op je ranking in Google

Naast alle veiligheidsoverwegingen om een SSL certificaat toe te voegen aan je website is het ook voor je ranking in Google belangrijk om je website te voorzien van een certificaat. Google heeft namelijk de voorkeur voor sites met een beveiligde verbinding. Heeft jouw site een beveiligde verbinding, dan scoort je website eerder hoger in Google  dan wanneer je site geen certificaat heeft.

Hoe weet ik of mijn site al een SSL certificaat heeft?

Er zijn enkele manier om te achterhalen of aan jouw site een SSL certificaat is gekoppeld:

  1. De URL van je website begint met HTTPS://. De S staat voor het SSL certificaat. Let op, wanneer je zowel een mobiele website hebt als een normale site voor desktop gebruik dan kan het zijn dat je voor beide sites een SSL certificaat aan moet schaffen.
  2. Sites met een SSL certificaat kun je herkennen aan het slotje wat voor de URL in de adresbalk wordt getoond. 
  3. Naast de HTTPS en het slotje kun je een website met SSL certificaat ook herkennen aan of het woord ‘veilig’ voor de URL of de volledige bedrijfsnaam.

url veilig

url bedrijfsnaam

 

 

SSL certificaat toe laten voegen aan jouw (mobiele) website?

Wil jij meer weten over SSL certificaten of een SSL certificaat toe laten voegen aan jouw website? Neem dan gerust eens contact op met een van de experts van Bureau Vet. Zij geven jou graag advies over het beveiligen van je website.

Meer weten over hoe je jouw website mobiel-vriendelijk kunt maken? Download de Checklist: 10 tips voor jouw mobiele website