Wat is Growth Driven Design: de 3 principes

Growth driven design

growth_driven_design_principes.jpgBenieuwd wat Growth Driven Design betekent? Lees er alles over in dit artikel. 

Zoals ik in een recent artikel schreef is het bouwen van een nieuwe b2b website in veel gevallen een langdurig en energievretend traject.

Vrijwel altijd heeft dit te maken met de gekozen methode: de traditionele project-aanpak die standaard gepaard lijkt te gaan met overschrijding van deadlines en budget. 

Een modernere en meer beheersbare aanpak voor het bouwen van b2b websites is Growth Driven Design. Deze benadering is gebaseerd op de agile methodiek en wordt in de Verenigde Staten door early adopters inmiddels succesvol ingezet om te kunnen komen tot b2b websites die rendement opleveren. Het is dus de hoogste tijd dat wij ons in dit deel van de wereld ook gaan verdiepen in deze methodiek!

In dit artikel ga ik daarom dieper in op Growth Driven Design en neem ik de onderliggende principes nader onder de loep.

Growth Driven Design: 3 principes

Ten opzichte van traditioneel webdesign leunt Growth Driven Design op drie belangrijke principes:

Principe #1: Minimaliseer de risico’s die verbonden zijn aan traditioneel webdesign:

  • Systematische benadering
  • Verkort de tijd tot lanceren
  • Leg de focus op meetbare impact

Door een stap-voor-stap benadering te kiezen en niet te streven naar 'de perfecte website' bij lancering worden web-projecten een stuk beheersbaarder. De kunst daarbij is om te komen tot een 'Minimum Viable Product': de Launch Pad website, die je gebruikt als fundament om verder uit te bouwen aan de hand van meetbare experimenten.

Principe #2: Blijf voortdurend leren en verbeteren

  • Blijf voortdurend onderzoeken, testen en leren over je bezoekers en gebruik dit als onderbouwing voor website verbeteringen

Websites die gebouwd worden op basis van Growth Driven Design zijn gebaseerd op je eigen voortschrijdende onderzoek, het testen en toetsen van je veronderstellingen en real time bezoekersgedragingen.

Het resultaat van deze methodiek is een website die geleidelijk aan verfijnder wordt en voortdurend uitgelijnd blijft met je bedrijfsdoelen. Wanneer je je website blijft verbeteren volgens de GDD-methode zal deze zich gaan ontwikkelen tot je beste verkoper, je belangrijkste marketingwapen en het epicenter van al je marketing-activiteiten.

Principe #3: Marketing en sales houden elkaar op de hoogte

  • Je website is nauw verbonden met marketing en sales-activiteiten
  • Bezoekersinformatie wordt gebruikt voor het bepalen van de marketing en sales-strategie

Bij GDD is het cruciaal dat zowel marketing als sales betrokken blijven bij de continue doorontwikkeling van de website. Zij zullen hun werk beter kunnen uitvoeren dankzij de real-time inzichten die de website levert en andersom kan de website continue verbeterd worden aan de hand van feedback uit de praktijk.

Growth Driven Design: het raamwerk

Zoals in onderstaande afbeelding te zien is bestaat de Growth Driven Design methodiek uit drie fasen:

growth driven design framework

  1. Definiëren van je website strategie (strategy)
  2. Het bouwen van een eerste basis versie van je nieuwe website (launch pad website)
  3. Voortdurende verbetering aan de hand van meetbare experimenten (continuous improvement)