Wat is Inbound Marketing?

Inbound Marketing is een marketingfilosofie die een steeds prominentere plek inneemt binnen de marketingwereld. Maar wat is dat nu precies Inbound Marketing? Simpel gezegd draait het bij dit type marketing om het inspireren van (potentiële) klanten met behulp van relevante content. De behoeften, wensen, vragen en problemen van je beoogde klanten staan binnen deze marketingstrategie centraal. Benieuwd hoe dat werkt? Lees dan snel verder.

Een Inbound Marketing strategie

Bij een Inbound Marketing strategie draait het om kwalitatief goede content creëren en distribueren. Doordat content een centrale rol inneemt binnen deze strategie kunnen we stellen dat content marketing fungeert als de motor van een Inbound Marketing strategie. Kwalitatief goede content werkt namelijk als een magneet. De content die je als bedrijf verspreidt zorgt ervoor dat (potentiële) klanten of prospects op natuurlijke wijze met jouw merk of bedrijf in aanraking komen op moment dat zij daar behoefte aan hebben. Doordat ze vinden dat je als bedrijf waarde voor hen toevoegt, zullen ze bijvoorbeeld doorklikken naar je website.

De juiste content op de juiste plek

Als bedrijf moet je er dus voor zorgen dat je content produceert en verspreidt die aansluit bij de wensen en behoeften van jouw (potentiële) klant. Deze prospects zullen je content vervolgens vinden via diverse marketingkanalen zoals blogs, de zoekmachines en sociale media. Doordat de content voor hen relevant en nuttig is, omdat deze bijvoorbeeld antwoord geeft op hun vragen of problemen oplost, stoort het hen niet en zullen ze interesse in je krijgen. Kortom, met de juiste content op het juiste moment op de juiste plek wordt je marketing relevant en waardevol op het moment dat je prospect het nodig heeft. In ons infographic vertellen we meer over de Inbound Marketing mogelijkheden.

Een combinatie van vele marketingtools

Binnen een Inbound Marketing strategie zijn verschillende (online) marketingtools nauw met elkaar verbonden. Zo heeft de strategie raakvlakken met o.a. onderstaande tools:

  • Je website
  • Content marketing
  • Zoekmachine marketing (SEO en SEA)
  • Social media
  • E-mail marketing

Door de juiste strategie te combineren met de juiste tools, waarbinnen content dus een enorm belangrijke factor is, ontstaat er op termijn een geoliede machine waarmee je als bedrijf uiteindelijk een solide stroom van leads op gang zult brengen.

Hubspot Inbound Marketing platform

Wanneer je alle marketingtools die je binnen een Inbound Marketing werkwijze inzet onderbrengt in één platform spreken we ook wel over ‘marketing automation software’. Met behulp van dergelijke software is het mogelijk om vanuit één dashboard je complete marketing aan te sturen. Een goed voorbeeld van een platform dat deze mogelijkheid biedt is ‘Hubspot’. De Hubspot software is gebruiksvriendelijk en bovendien speciaal gebouwd om effectief Inbound Marketing te kunnen bedrijven.

Meer informatie over Inbound Marketing?

In dit blog hebben we de vraag ‘wat is Inbound Marketing’ voor je proberen te beantwoorden. Mocht je naar aanleiding van dit blog interesse hebben, download dan ook onze whitepaper over dit onderwerp. Daarin vertellen we je ook hoe je Inbound Marketing toepast en waarom het zo goed werkt.