Wat zijn de 5 beste Sales Automation tools?

Inbound Sales

Er wordt steeds meer automatisering in Sales gevraagd om enerzijds tijd te besparen en anderzijds meer omzet te genereren. Door middel van Sales Automation tools krijg je volledig inzicht in de customer (sales) journey en kan je het sales proces vergemakkelijken. Echter zijn er natuurlijk honderden tools waar je uit kan kiezen. Vaak bieden deze tools niet een volledige sales integratie maar is er nog een koppeling met een extra systeem nodig. Hieronder leggen we uit wat sales automation tools zijn en zetten we de 5 beste all-in-one sales tools op een rijtje. 

Wat zijn Sales Automation tools? 

Een Sales Automation tool is software waarmee bedrijven hun hele verkoopproces kunnen standaardiseren en automatiseren. Van prospecting tot klantretentie. Daarbij bieden sommige tools een volledige end-to-end inrichting. Van leadgeneratie/onderzoek en contactbeheer tot (salesteam) rapportages. Hieronder lichten we 5 tools uit. 

Salesforce

Salesforce is een gevestigde orde in sales software land die als eerste de cloud ging gebruiken. Andere tools hebben sneller kunnen innoveren maar Salesforce is nog steeds de meester als het gaat om de belangrijkste functionaliteiten van een sales tool. Qua aantal gebruikers is deze tool nog steeds de grootste. Ook biedt de tool veel automatiserings- en analysemogelijkheden.  

Salesforce

Pipedrive 

Pipedrive is een mobiel geoptimaliseerd CRM dat opgebouwd is vanuit Google Apps en verschillende “third party integraties”. Met Pipedrive kan je jouw gehele verkoopproces visualiseren door middel van adaptive leadtracking. Tevens kan leadscoring je helpen om de juiste prioriteit aan je verschillende leads te geven. Een groot voordeel aan Pipedrive is dat het 13 talen ondersteunt en vrijwel alle valuta’s.

Pipedrive

Agile 

Agile is een van de grote namen in sales software land. Als eerste hebben zij een CRM ontwikkeld dat workflows kan automatiseren via alle verkoopkanalen (van e-mail tot telefoon). Tevens verzamelt Agile, in het CRM, contactgegevens op basis van website en social media activiteit. Ook biedt het goede rapportage mogelijkheden waarin je in één oogopslag je resultaat kunt bekijken. 

Agile CRM

HubSpot Sales

HubSpot heeft als innovatief merk de inbound filosofie de wereld in gebracht. Vanuit de Inbound (Sales) filosofie heeft HubSpot een van de beste sales tools in de markt ontwikkeld. Het systeem geeft je de vrijheid om geautomatiseerde verkoopprocessen te maken die volledig ingericht zijn op jouw (complexe) verkoopproces. Tevens is HubSpot zeer gebruiksvriendelijk en biedt een goede service. 

De tools van HubSpot staan bekend om hun user interface en zijn makkelijk in beheer. Tevens biedt HubSpot een mobiele applicatie die sales medewerkers gemakkelijk onderweg kunnen gebruiken om data van (potentiële) leads te borgen. 

HubSpot

Infusionsoft (Keap)

Infusionsoft is een andere grote speler in de markt. De vele features en gemakkelijke interface maken het gemakkelijk om mee te starten. De tool biedt je de mogelijkheid om je volledige verkoopproces in kaart te brengen en daar geautomatiseerd acties op te ondernemen.  Het grote nadeel van Infusionsoft is dat het een gesloten CRM systeem is. Het is dus niet mogelijk om te koppelen met andere apps/integraties. 

Infusionsoft

Conclusie

Vrijwel alle all-in-one Sales Automation tools bieden dezelfde functionaliteiten waarbij er veel automatisering mogelijkheden zijn via workflows en 3rd party integraties. Vaak zitten de verschillen van deze systemen vooral in de prijs en de user interface. 

Ons advies is daarom ook om van 2 of 3 sales automation tools een demo aan te vragen zodat jij kan bepalen welk systeem het beste bij jouw organisatie past. Alleen op deze manier kan je ervaren welke sales automation tool het beste bij jouw sales team en organisatie past. 

Welke Sales Automation tool past het beste bij jouw organisatie?

In onze factsheet vergelijken we 5 Sales Automation tool. Benieuwd welke tool het beste bij jouw organisatie en sales doelstellingen past? Download dan direct de factsheet: 5 sales tools vergeleken.