Een professionele website maken zónder code met HubSpot Website Builder

professionele website maken HubSPot website builder

Heb je weinig kaas gegeten van code, maar wil je toch zelf een website op maat bouwen? Dan is de intuïtieve HubSpot Website Builder de oplossing voor jou! In deze blog zie je wat er mogelijk is met de HubSpot Website Builder en hoe je aan de slag gaat met het bouwen van je eigen website zónder gebruik te maken van code.

Wat is de HubSpot Website Builder?

De HubSpot Website Builder is een tool die het mogelijk maakt om een website te bouwen én te beheren door gebruik te maken van vooropgezette thema’s, templates, modules en andere webelementen.

Hoe werkt de HubSpot Website Builder dan precies?

De tool werkt met een drag-and-drop functionaliteit. Dit betekent dat je website pagina’s opbouwt door simpelweg elementen op de pagina te slepen. In het geval van de HubSpot Website Builder maak je gebruik van de WYSIWYG-editor (What-You-See-Is-What-You-Get) om een module op de pagina te plaatsen. Je ziet dan direct de module in de context, voordat de pagina live komt te staan. Je kunt zo ook content toevoegen aan de pagina, door simpelweg de module te selecteren en via de editor de content te kiezen of aan te vullen.

In het voorbeeld hieronder zie je een editor met een aantal modules waar je bij de meeste thema’s uit kunt kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rich text editor, het toevoegen van een enkele afbeelding of een slider met meerdere afbeeldingen, het aanmaken van een CTA (Call-to-Action) of een divider. Je klikt op de gewenste module en sleept deze dan naar rechts de pagina op en voila! Je hebt een module op de pagina geplaatst. Net zoals in het onderstaande voorbeeld waarbij een afbeelding op de pagina is geplaatst.

Professionele website maken zonder code HubSpot Website Builder

Hoe lang duurt het om een professionele website te maken met deze tool?

De HubSpot Website Builder maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk een website op te zetten. Je begint bij het kiezen van een thema in de HubSpot Template Marketplace en vervolgens ga je aan de slag met de WYSIWYG-editor om je website pagina’s in te richten. Zo kun je in slechts enkele uren je website van de grond krijgen. 

Kun je in de Template Marketplace niet vinden wat je zoekt? Dan heb je ook de mogelijkheid om samen met een ontwikkelaar je HubSpot website te ontwikkelen. Een ontwikkelaar gaat dan aan de slag met het thema, de modules en desgewenst ook templates waarmee je aan de slag kunt gaan. Hierna kun je alsnog geheel zelf de pagina’s inrichten.

Ga aan de slag met je eigen website zonder code!

De HubSpot Website Builder is dus een handige tool om zonder code gemakkelijk een professionele website te bouwen. Nu je aan de slag kunt gaan met het bouwen van je eigen website, is het ook erg belangrijk om te weten aan welke kritieke punten je website moet voldoen. Download onze website checklist om te ontdekken waar je rekening mee moet houden om een goed converterende website te realiseren.