Zo gebruik je HubSpots Marketing Hub Starter als startpunt voor groei

HubSpot Marketing Hub Starter

HubSpot Marketing Hub StarterVoor jouw groeiende B2B bedrijf ben je langzaam maar zeker de mogelijkheden van online marketing aan het verkennen. Al snel kom je erachter dat er tal van tools zijn om het je gemakkelijker te maken bijvoorbeeld voor e-mail, social media en advertising. Het opmerkelijke is alleen dat meer tools het je niet per se makkelijker maken, maar juist moeilijker. Want voor efficiëntie en meetbaarheid, moet je alle gegevens met elkaar combineren. All-in-one platforms zijn er wel, maar die zijn onbetaalbaar voor jou als startende ondernemer. Of toch niet? Een van ‘s werelds bekendste marketing software platformen, HubSpot, heeft namelijk onlangs een nieuw pakket gelanceerd, speciaal voor groeiende ondernemingen: Marketing Hub Starter. In dit blogartikel vertel ik hoe ook jij kunt profiteren van een tool met alle functionaliteiten die je nodig hebt om je eerste stappen te zetten op het gebied van online marketing.

Voor wie is Marketing Hub Starter geschikt?

HubSpot Marketing Starter is met name geschikt voor bedrijven die willen starten met leadgeneratie volgens de inbound marketing methode. Voor een moderne marketing campagne heb je namelijk goede techniek nodig. Dat betekent niet dat je meteen je hele website in een ander CMS moet gaan bouwen, maar je hebt wel een tool nodig waarmee je het leadgeneratieproces van begin tot eind kan managen. Dat wil zeggen: van het aanbieden van een content offer, tot het volgen van je leads en het sturen van een e-mail. Marketing Hub Starter biedt de functionaliteiten om dat te doen binnen één platform. Zo hoef je nooit meer handmatig de resultaten van verschillende marketingactiviteiten in verschillende tools met elkaar te koppelen.

De functionaliteiten van Marketing Hub Starter

Laten we eens kijken welke functionaliteiten Marketing Hub Starter precies biedt en wat je daar als marketeer mee kunt in elke fase van de moderne marketing campagne.

Formulieren

Om leads te kunnen verzamelen, heb je een goed content offer nodig en een aanvraagformulier. De marketingtool moet die aanvraag direct herkennen en opslaan. Marketing Hub Starter biedt de mogelijkheid om een formulier uit HubSpot op je eigen website te plaatsen, of om een formulier op jouw eigen website te tracken.

Contact management en activiteit

Al die aanvragers, oftewel leads, moeten verzameld worden in één overzichtelijke database. Marketing Hub Starter geeft je niet alleen inzicht in wie die leads zijn, maar ook hoe ze zich gedragen op jouw website. Met een simpele HubSpot tracking code kun je de activiteiten van jouw contacten volgen. Dat geeft je waardevolle inzichten voor je toekomstige marketing- en salesactiviteiten!

Lijsten

Om je contacten nog beter te kunnen ordenen kun je gebruik maken van lijsten. Hiermee segmenteer je leads op een persoonlijk kenmerk of een activiteit op je website. Zo kun je snel en makkelijk je marketingactiviteiten toespitsen op verschillende groepen leads.

E-mail marketing

Marketing Hub Starter biedt daarnaast de mogelijkheid om je contacten te e-mail. Met de gebruiksvriendelijke drag & drop editor maak je in een handomdraai de mooiste e-mails die je ook nog eens kunt personaliseren. Per maand kun je 5 e-mails versturen naar individuele contacten of groepen gesegmenteerde leads. Handig om je leads op te volgen en te nurturen.

Lead analytics dashboard

Zeker voor beginnende marketeers is het erg belangrijk om inzicht te hebben in welke acties wel en niet werken. In het lead analytics dashboard van HubSpot monitor je de resultaten van jouw leadgeneratie campagne.

Ruimte voor groei

Zoals je ziet biedt de Marketing Hub Starter alle functionaliteiten die je nodig hebt om te beginnen met online marketing. Maar het hele doel van die marketingstrategie is natuurlijk om te groeien en als je bent gegroeid, ontstaat er misschien wel ruimte om je marketingactiviteiten verder uit te breiden. Het voordeel van het HubSpot platform is dat het mee kan groeien met jouw bedrijf. HubSpot biedt namelijk verschillende pakketten aan, voor beginnende tot professionele marketingteams. Wat zijn de mogelijkheden?

Als je wat meer thuis bent in de wereld van online marketing, kun je je HubSpot abonnement upgraden naar Marketing Hub Basic. Dit pakket biedt je bijvoorbeeld de mogelijkheid om ook je blog, call-to-action buttons en landingpagina’s in HubSpot te bouwen. Ben je inmiddels helemaal overtuigd van HubSpot, dan kun je zelfs je hele website in HubSpot bouwen. Ze bieden namelijk ook een heel gebruiksvriendelijk CMS. En over een paar jaar, als jij van beginner bent uitgegroeid tot ware marketinggoeroe, dan kun je upgraden naar HubSpot Professional of zelfs Enterprise. Bovendien zijn er ook nog volop mogelijkheden binnen het platform voor Sales en Customer Service.

Zo ver ben je nu natuurlijk nog niet, maar het kan geen kwaad om nu al na te denken over de schaalbaarheid van de marketingtool die je kiest. Je weet ten slotte nooit in welke groeispurt je terecht komt als je eenmaal aan online marketing begint!

Hulp van een HubSpot partner

Om de groei van je onderneming, het opbouwen van je marketingstrategie en je eerste stappen in HubSpot te begeleiden, kan het wel eens handig zijn om een partner te hebben. Want met een slimme strategie, goede content en de juiste technische ondersteuning, kan het met die groei eigenlijk niet meer mis gaan.  Neem contact met ons op en leer meer over de mogelijkheden van de Marketing Hub van HubSpot.