Zo zorgt wat extra aandacht voor een goede homepage

goede homepage

zo zorgt extra aandacht voor een goede homepage tips.jpegEen goede homepage is je online visitekaartje en daarmee ontzettend belangrijk. Homepage tips die we al eerder gaven gingen over een pakkende headline en het gebruik van call to actions. Toch wil ik in dit blog extra aandacht besteden aan andere elementen van je homepage. Veel websitebezoekers navigeren vanuit je homepage en wanneer deze niet mooi is, niet gemakkelijk werkt of te langzaam is, dan haken ze gauw genoeg af. Concurrentie ligt nou eenmaal op de loer en dat betekent dat je altijd iets te perfectioneren hebt. Ready? Loop dan gauw je homepage na met deze tips en maak die verbeterslag! 

Wees bereikbaar

Je hebt vast weleens aan iemand gevraagd hoe je moest lopen toen je de weg kwijt was. Degene die jou uitleg gaf, heeft je waarschijnlijk een beknopte routebeschrijving gegeven. Grote kans dat je halverwege verdwaalde en nogmaals naar de weg hebt gevraagd. Zo werkt het eigenlijk op je homepage ook. Voor jou is het logisch waar je te vinden bent. Jij bent vertrouwd met je bedrijf en daarom is het logisch voor je wat waar staat en waarom. Bekijk je homepage echter eens door de ogen van een onbekende. Het is belangrijk om duidelijk aan te geven hoe en waar je te bereiken bent. Voeg daarom contactgegevens aan je homepage toe. Maar bekijk ook je navigatie: is deze logisch opgebouwd? Kijk ook of hij zich boven de vouwlijn bevindt, dit is alles wat je websitebezoeker ziet op je pagina zonder dat hij hoeft te scrollen. Zo kan hij direct navigeren naar de juiste bestemming op jouw website. 

Afwisseling in je content

Wanneer je jezelf voorstelt, vertel je niet altijd hetzelfde verhaal. Tegen je tante geef je een andere uitleg van je bedrijf dan tegen een potentiële klant. Het is slim om hiermee rekening te houden op je homepage. Wanneer websitebezoekers vaker terugkomen (en je weet wie ze zijn), is het voor hen prettig, waardevol én relevant om een bepaalde afwisseling te zien in je content. Attendeer ze bijvoorbeeld op nieuwe blogs die online zijn gekomen of een nieuwe dienst die je aanbiedt. Zorg ervoor dat het een beleving wordt voor hen om je homepage te bezoeken. Zodat ze snel bij de informatie komen die ze zoeken!

Vertel wat je doet

Dé tip voor een goede homepage? Zorg voor een duidelijk verhaal over wie je bent en wat je doet. Nu hoor ik je denken: ‘maar daarvoor heb ik toch een over ons-pagina?’. Dat klopt ook. Maar wanneer nieuwe bezoekers op jouw site komen, willen ze direct weten of jij degene bent die ze zoeken. En nemen ze zeker niet de moeite om daar eerst jouw halve site voor door te spitten. Een helder verhaal waarin je beschrijft wat je jouw ideale klant aanbiedt, is daarom belangrijk. Dit hoeft geen ontzettend lang en diepgaand verhaal te zijn, dat kun je immers kwijt op je over ons-pagina. Een paar zinnen of wat bulletpoints volstaan al. 

Persoonlijkheid toevoegen? Graag!

Als je al vaker ons blog hebt gelezen, weet je inmiddels dat we fan zijn van het menselijk maken van teksten. Hiermee bedoelen we dat je altijd in je achterhoofd moet houden dat de uiteindelijke lezer van je teksten een persoon is. Dus geen bedrijf of machine. Je teksten moeten dus lekker leesbaar zijn en geschreven zijn in simpele taal. Daarnaast komt er nog een ander aspect bij kijken: je persoonlijkheid. En dan niet die van jou persoonlijk, maar de persoonlijkheid die je met je bedrijf wilt uitstralen. Dat is ook meteen de belangrijkste functie van een homepage. Ook belangrijk hierin: maak gebruik van humor. Denk aan een leuke 404-pagina of een grappige tip van een medewerker. Je kunt in principe alle kanten op, zolang het maar past bij je bedrijfspersoonlijkheid. 

Voldoet jouw homepage aan deze tips?

Heb jij al voldoende stilgestaan bij bovenstaande homepage tips? Of is er nog wel wat werk aan de winkel? Of je nou al aardig op weg bent of toch nog wat in te halen hebt, ik kan je in ieder geval aanraden ons e-book ‘een moderne b2b website’ te lezen. Hierin lees je meer over de elementen van een goede b2b website.