10 interessante AI marketing tools op een rij

Je kunt er als marketeer niet meer omheen: AI marketing tools zijn de toekomst. Vanwege de opkomst van verschillende tools kan het lastig zijn om de juiste AI marketing tool te kiezen. In deze blogpost zetten we 10 interessante AI marketing tools op een rij en ontdek je waarom je deze AI marketing tools zou moeten uitproberen.

1. HubSpot AI

Als veelvuldige gebruikers van HubSpot, zal het je niet verbazen dat we bij Vet Digital erg enthousiast zijn geworden van de AI mogelijkheden binnen HubSpot. Zo is HubSpot AI geïntegreerd in de AI tool ChatSpot, maar creëert het ook tal aan mogelijkheden in de verschillende Hubs.
Denk bijvoorbeeld aan de functie om chatbots te creëren die niet alleen in staat zijn om simpele vragen te beantwoorden, maar ook complexe, gepersonaliseerde gesprekken met klanten kunnen voeren. Hiermee kun je dus 24/7 klantenservice bieden!
Daarnaast kun je met HubSpot AI leads genereren door slimme interacties en gegevens verzamelen tijdens chats. Dit is een enorme verrijking op je HubSpot CRM. De AI-analyse van deze gegevens geeft je waardevolle inzichten in klantgedrag en behoeften, waardoor je je marketingstrategie nog waardevoller maakt.
HubSpot AI kan ook gepersonaliseerde interacties opmaken.  Zo kun je klanten benaderen met gepersonaliseerde berichten en kan de AI aanbevelingen doen om de effectiviteit van je berichten te verhogen.

Samengevat kun je met HubSpot AI als AI marketing tool dus effectiever werken, conversieratio's verbeteren en duurzame relaties met klanten opbouwen. Ben je net zo enthousiast geraakt als wij en wil je alle mogelijkheden van HubSpot AI ontdekken? Plan dan snel een afspraak met ons in of schrijf je in voor de training binnen de Vet Digital Academy “HubSpot AI Marketing”.

2. ChatGPT

ChatGPT is ontwikkeld door OpenAI, dat na jarenlang onderzoek naar kunstmatige intelligentie en natuurlijke taalverwerking de tool ontwikkelde. ChatGPT is getraind op een enorme hoeveelheid tekstuele data, waardoor het menselijke tekst kan begrijpen en teksten genereert die samenhangend en relevant zijn. De mogelijkheden van ChatGPT zijn zeer divers. De tool kan worden ingezet voor taken zoals tekstgeneratie, vertalingen, samenvattingen en het beantwoorden van vragen. Bedrijven in het specifiek kunnen ChatGPT gebruiken voor klantenservice, chatbots en contentcreatie.

3. Google AI Platform

Google AI Platform biedt een reeks tools en services die bedrijven helpen bij het ontwikkelen en implementeren van op maat gemaakte machine learning-modellen. Hiermee kun je gegevens analyseren en voorspellingen doen over klantgedrag, waardoor je advertentiecampagnes en content kunt optimaliseren.

4. IBM Watson

IBM Watson is een van de bekendste AI-platforms ter wereld. Het biedt geavanceerde mogelijkheden voor natuurlijke taalverwerking en gegevensanalyse, waardoor je inzichten kunt verkrijgen uit ongestructureerde gegevensbronnen en gepersonaliseerde marketingcampagnes creëert.

5. MailChimp

MailChimp is een populaire e-mailmarketingtool die AI gebruikt om klanten te segmenteren en aanbevelingen te doen voor de beste tijd om e-mails te verzenden. Hiermee kun je e-mailcampagnes optimaliseren en de betrokkenheid van klanten vergroten.

6. Canva

Canva is een grafisch ontwerptool die AI gebruikt om suggesties te doen voor ontwerpelementen, zoals kleuren en lettertypen. Het helpt je om aantrekkelijke visuele content te creëren, zelfs als je geen grafisch ontwerper bent!

7. Optimizely

Optimizely is een platform voor experimentbeheer en personalisatie dat AI gebruikt om A/B-tests uit te voeren en de beste versies van een website of app te bepalen. Hiermee kun je onder andere je conversieratio verbeteren.

8. Chatfuel

Chatfuel is een chatbotbouwer die AI gebruikt om geautomatiseerde klantenservice te bieden via sociale media. Het helpt bedrijven om snel te reageren op klantvragen en de klanttevredenheid te verhogen.

9. Yext

Yext is een AI-aangedreven zoekplatform dat bedrijven helpt om hun merkinformatie te beheren en te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je bedrijfsgegevens accuraat en consistent worden weergegeven in zoekresultaten.

10. WordLift

WordLift is een AI-marketingtool die marketeers helpt om content te optimaliseren en beter te presteren in zoekmachines. Met behulp van geavanceerde algoritmes biedt WordLift de mogelijkheid om content te taggen en te structureren, wat resulteert in verbeterde zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dit betekent dat je online zichtbaarheid kunt vergroten en meer relevant verkeer naar je websites kunt trekken. Bovendien biedt WordLift inzichten in de prestaties van content en helpt het bij het begrijpen van de interesses van het publiek, waardoor je je contentstrategie verder kan aanpassen aan de behoeften van je doelgroep.

Meer weten over AI marketing tools?

Wil je alle ins en outs leren van AI marketing, ontdekken welke tools er zijn én hoe je alles uit HubSpot AI haalt? Schrijf je dan in voor de training “HubSpot AI Marketing” van de Vet Digital Academy.