Hoe HubSpot AI je marketing, sales én service een boost geeft

Generative AI (oftewel generatieve kunstmatige intelligentie) is hier om te blijven. Steeds meer bedrijven gebruiken AI om hun business een efficiëntieslag te geven, en 62% van marktleiders wereldwijd zeggen dat hun business al heeft geïnvesteerd in AI-tools voor hun business. AI heeft verschillende toepassingen op het gebied van Marketing, Sales en Service, en heeft een belangrijk aandeel in de groei van bedrijven wereldwijd, aldus HubSpot. 

In deze blog lees je hoe ChatSpot, de AI van HubSpot, bijdraagt aan een succesvolle bedrijfsvoering met HubSpot CMS binnen jouw organisatie.

Zo tilt HubSpot AI jouw marketing naar een hoger niveau

90% van de marketeers zegt dat generative AI hen helpt om minder tijd te besteden aan kleine routinetaken. Om precies te zijn bespaart AI marketeers gemiddeld tot wel 12,5 uur per week. Maar wat zijn taken die ze door AI kunnen laten uitvoeren? Dit kunnen onder andere taken zijn zoals:

 1. Blogs in een basisopzet schrijven en redigeren
 2. Zoekwoordenonderzoek
 3. Data clean up uitvoeren
 4. Webpagina’s samenvatten
 5. Rapportages samenstellen
 6. Contactlijsten maken of bijwerken
 7. Social posts schrijven
 8. Vertaalwerk uitvoeren
 9. Data analyseren
 10. Inzichten vergaren

Bovendien kan je bestaande content omzetten naar verschillende formats. Zo kan ChatSpot een blogartikel maken van een video, afbeeldingen genereren voor een social post of e-mail marketing copy schrijven van een landingspagina. Het is allemaal mogelijk in de AI tool van HubSpot.

Een belangrijk voordeel van HubSpot AI is dat het is gebouwd door HubSpot, waardoor het alle informatie in jouw HubSpot portal tot zijn beschikking heeft. Zo kan je ChatSpot vragen om een blogartikel (of alleen de outline) te schrijven, en deze direct klaar te zetten in je HubSpot portal. Ook kan je ChatSpot vragen om rapporten te genereren en deze aan je campagne dashboards toe te voegen. Jij kan jouw tijd dan weer gebruiken voor wat er echt toe doet: creatieve ideeën opdoen en jouw marketing strategie vormgeven!

Zo helpt HubSpot AI jouw sales team om meer deals te sluiten

Ook jouw sales team heeft baat bij het gebruik van HubSpot AI. ChatSpot heeft toegang tot je CRM data en kan hiermee salesrapporten maken en e-mail templates schrijven. Zo kan ChatSpot onder andere de volgende taken uitvoeren:

 1. Sales e-mails schrijven
 2. HubSpot contacten of company’s samenvatten
 3. HubSpot contacten toevoegen of bijwerken
 4. Nieuwe prospects vinden

HubSpot Sales Hub bevat ook AI tools om voorspellingen en aanbevelingen te doen over toekomstig klantgedrag. Denk aan bijvoorbeeld een predictive scoring tool. Hiermee kan je zien welke leads het meest zijn klaargestoomd voor een sales call of e-mail. Ook kan HubSpot Sales Hub sales gesprekken opnemen en deze analyseren met AI conversational intelligence.

Zo verbetert HubSpot AI jouw klantenservice

HubSpot AI zorgt ook voor verbeterde klantenservice processen met de hulp van Chatbots met omnichannel en gepersonaliseerde support opvang. Ook kan de HubSpot Content Assistant klantenservice e-mails schrijven of redigeren en kunnen tickets automatisch worden toegewezen aan de juiste sales personen. Dit zijn allemaal functionaliteiten die routine klantenservice taken uit handen nemen.

Ga aan de slag met HubSpot AI

Wil je meer weten over HubSpot en hoe je de AI functionaliteiten goed kan inzetten voor jouw business? Plan dan vrijblijvend een HubSpot demo in.