5 snelle manieren om meer leads te genereren met jouw website

5 snelle manieren om meer leads te genereren met jouw website

5_snelle_manieren_om_meer_leads_te_genereren.jpgJe ziet het overal om je heen: ondernemers die hun klantenbestand maandelijks aanvullen met nieuwe leads. Het aantal potentiële klanten in jouw database groeit ook wel, maar niet zo hard als je zelf gehoopt had. En dat terwijl je jouw marketing hebt gemoderniseerd! “Hoe doen zij dat toch?” kan ik je bijna horen denken. Zonder elke individuele ondernemer en diens strategie te kennen, heb ik wel een vermoeden. In dit artikel deel ik vijf snelle manieren waarop je meer leads kan genereren via je website.

1. De basis moet staan

Voor moderne ondernemers is hun website niet alleen een visitekaartje, maar een belangrijk (misschien wel het belangrijkste!) verkoopkanaal. Om je website succesvol als verkoopkanaal in te zetten, moet deze wel bestaan uit een solide basis. Wat houdt dit in?

  • Aantrekkelijk ogende pagina’s die betrouwbaarheid uitstralen.
  • Een logische en duidelijke navigatie zodat bezoekers niet verdwalen of afhaken.
  • Goede content waar je bezoeker (lees: potentiële klant) wat aan heeft. Kijk hier voor tips.
  • Vindbaarheid: die mooie en goed bereikbare pagina’s die waardevolle content bevatten, moeten ook voor onbekenden vindbaar zijn.  

Heb je het gevoel dat de basis van jouw website in orde is, maar valt het aantal leads toch tegen? Dan zijn er een aantal andere momenten waarop het mis kan gaan. Als je meer leads wilt genereren via je website, neem dan de prestaties van de volgende items op je website eens goed onder de loep.

2. Meer leads dankzij slimme CTA’s

Goed, de basis staat of je bent je in ieder geval bewust van verbeterpunten. We gaan kijken naar de route die een onbekende bezoeker op jouw website aflegt. Via een zoekopdracht op Google is hij op één van jouw pagina’s beland. Als het goed is, leest of bekijkt hij daar de content waar hij naar op zoek was. Als hij aan de onderkant van de pagina is, kun je hem een content offer zoals een e-book aanbieden. Dit doe je door er een CTA (Call-to-Action) onder te plaatsen. Dit kan een link, button of afbeelding zijn. Als je de interesse van de bezoeker wilt wekken voor het e-book, moet het aansluiten op de content die hij net gelezen heeft. Dit is het eerste moment waarop je bezoekers kunt converteren naar leads. Maar dit is ook het punt waarop mensen juist afhaken en je website verlaten. Zorg dus dat de CTA aansluit op je content om meer leads te genereren.

3. Meer leads dankzij goed ingerichte landingspagina’s

Het tweede moment waarop potentiële leads kunnen afhaken, is bij het bezoeken van de landingspagina. Dat is de pagina waarop zij terecht komen nadat ze op de CTA hebben geklikt. De informatie die je daarop plaatst, moet op zijn beurt aansluiten op de belofte die de CTA deed. Op de landingspagina leg je in iets meer woorden uit wat de bezoeker kan verwachten van het document. Dit moet tenslotte inhoudelijk aansluiten bij zijn probleem en/of vraag, maar ook de moeite waard zijn om gegevens voor achter te laten. 

4. Meer leads dankzij het juiste formulier

Denk je dat er met je content, CTA’s en landingspagina’s niets mis is, dan kan het probleem veroorzaakt worden door het formulier op de landingspagina. Dat is de plek waar je bezoeker zich tot lead converteert. Je vraagt de bezoeker om een aantal velden in te vullen die noodzakelijk zijn om het bestand te kunnen verzenden (e-mailadres) en om een beeld te krijgen van je leads (naam, bedrijfsnaam, etc.). Om de kans zo groot mogelijk te maken dat deze bezoeker zich tot lead converteert, zorg je dat het formulier zo kort mogelijk is. Hoe meer velden er ingevuld moeten worden, des te hoger wordt de drempel om het formulier geheel in te vullen.

5. Meer leads dankzij een fantastisch content offer

Jij hebt inmiddels het hele conversiepad - zo noemen we de voorgaande stappen – perfect ingericht en alle drempels zo veel mogelijk verkleind. Toch valt het aantal leads tegen. De content die je aanbiedt is volgens jou zeker de moeite waard om gegevens voor achter te laten, maar denken je leads er ook zo over? Het klinkt ouderwets, maar mond-tot-mond reclame werkt ook in deze tijden nog steeds erg goed. Wat je kunt doen om erachter te komen of je e-book wel echt zo goed in de smaak valt, is een simpel onderzoekje houden onder bestaande leads. Vraag hen in een korte enquête naar hun waardering en aanbevelingen. Met de antwoorden verbeter jij je content offer en als je geluk hebt, delen meer leads jouw landingspagina in hun (online) netwerk. Zo helpt traditionele mond-tot-mond reclame je alsnog aan meer leads via je website.