De 6 beste HubSpot updates van augustus 2023

HubSpot updates augustus 2023.

HubSpot streeft voortdurend naar verbetering en blijft werken aan het verfijnen van het platform. De introductie van nieuwe functies gebeurt dagelijks en is gebaseerd op waardevolle feedback van gebruikers zoals jij. Deze voortdurende evolutie is bedoeld om jouw ervaring te verbeteren en het gebruik van HubSpot nog eenvoudiger te maken.

Blijf daarom op de hoogte van al deze nieuwe ontwikkelingen, zodat je HubSpot volledig kunt benutten en je werk efficiënter kunt uitvoeren. Hieronder vind je een overzicht van de zes meest opvallende HubSpot-updates die in augustus 2023 zijn uitgebracht en die je nu direct kunt gaan gebruiken.

Met name de eerste update bespaart zoals we zelf hebben ervaren flink wat tijd. We adviseren je dan ook om deze functie zeker eens te proberen!

Overzicht nieuwe HubSpot updates augustus 2023

 1. AI-assistent: hiermee maak je eenvoudig social media posts gebaseerd op je blogartikel.

 2. AI-assistent waarmee je gemakkelijk de toon, schrijfstijl en vorm van je social media posts bewerkt.

 3. Nieuwe lay-out campagne detailpagina + aangepaste eigenschappen voor campagnes.

 4. Tijdlijn met wijzigingen in een marketingcampagne.

 5. Lijsten op basis van deals.

 6. CRM Record Pagina-editor.

Update 1. AI-assistent voor het maken van social posts op basis van je blogartikel

Het maken van content is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden van vrijwel iedere marketeer. Toch worstelen marketeers vaak met het maken van nieuwe en spannende content die het publiek boeit, terwijl de merkboodschap op de verschillende marketingkanalen behouden blijft. 

Met deze nieuwe (en toch wel erg vette!) functie kunnen klanten eenvoudig berichten voor social media maken op basis van blogartikelen. Kort gezegd vat de AI-assistent je blog samen en verpakt het uiteindelijk als mooie social post, met emoticons erop en eraan. 

Hieronder zie je het resultaat van een post die de blog over de HubSpot updates van juli samenvat. Prima post, vind je niet?!

Belangrijkste voordelen van deze update voor marketeers:
 • Het maken van social posts gaat minuten tot wel uren sneller.
 • Het wordt je als marketeer erg makkelijk gemaakt om snel blogartikelen te delen via de socials. AI zorgt voor een korte post, jij zorgt voor een goed geschreven en uniek artikel!
 • Nooit meer last van writersblock, dit geeft je meer tijd om na te denken over de strategie. 
Hoe werkt het?

Navigeer in je Hubspot account naar Marketing > Blog. Beweeg de muis over de blog die je wilt samenvatten en klik op delen (oftwel "share" voor mensen met Engelsetalige instellingen). Dit opent het zijpaneel van de samensteller.

Schermafbeelding 2023-09-07 080954

Klik in het zijpaneel van de composer op het AI-assistent pictogram. Schakel het selectievakje bloginhoud samenvatten in en klik op genereren om een social post te maken op basis van je bloginhoud. Je kunt de uitvoer ook inkorten of uitbreiden.

Als je tevreden bent met de tekst, klik je op invoegen.

Voor wie is deze handige social media AI-assistent beschikbaar? 

> Marketing Pro en Enterprise. 

Update 2. AI-assistent waarmee je eenvoudig de tone of voice en stijl van je social post bijstuurt

Highlight-opdrachten is een AI-assistentfunctie waarmee marketeers eenvoudig social media berichten kunnen bewerken en maken. Hiermee kunnen marketeers social media posts  herschrijven, samenvatten, uitbreiden of de toon ervan veranderen. Door specifieke delen van de tekst te selecteren, kunnen marketeers moeiteloos zinnen anders formuleren, informatie samenvatten, context toevoegen of de toon aanpassen aan verschillende doelgroepen.

Hoe werkt het?

Als je bestaande tekst markeert in de sociale composer, zie je een kleine knop verschijnen die aan het einde van je gemarkeerde tekst zweeft. Klik op die knop en je ziet een menu met acties die je kunt uitvoeren om je gemarkeerde tekst te bewerken. Deze opties zijn:

 • Herschrijven
 • Uitbreiden
 • Verkorten
 • Toon veranderen

Hieronder laten we je via screenshots zien hoe dit in zijn werk gaat:

1. Markeer je tekst, vervolgens zie je aan het einde van je gemarkeerde zin een bliksemschicht. Klik hier op. 

2. Kies een van de vier opties die de AI-assistent je geeft.

3. Geniet van het eindresultaat: 

In het onderste geval vroeg ik de AI-assistent om de bestaande post uit te breiden. 

Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de tone of voice aan te passen:

Oude post versus post met vriendelijke tone of voice

De oude/standaard post: 

Nieuwe post met vriendelijke toon:

Door wie is deze functie te gebruiken?

Deze nieuwe functie is beschikbaar voor accounts met een Marketing Pro en Enterprise abonnement.

Update 3. Nieuwe lay-out campagne detailpagina + aangepaste eigenschappen voor campagnes.

Met de introductie van 'aangepaste eigenschappen voor campagnes' kunt u nu je eigen campagne-eigenschappen maken en definiëren, waardoor u controle krijgt over uw gegevens en niet langer afhankelijk bent van complexe naamgevingingen die lastig te begrijpen zijn.

Met deze update heb je nu toegang tot al je eigenschappen, zowel standaard als aangepaste, vanuit de linker zijbalk en kun je ze snel en eenvoudig inline bewerken.

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze nieuwe functie is beschikbaar voor mensen met een Marketing Pro and Enterprise abonnement.

Update 4. Tijdlijn met wijzigingen in een marketingcampagne

Je kunt nu een chronologische tijdlijn van alle wijzigingen in een marketingcampagne weergeven met behulp van het nieuwe tabblad "Activiteit" in de tool voor marketingcampagnes. 

Dit tabblad toont een lijst met wijzigingen, waaronder bewerkingen aan de campagne zelf, bedrijfsmiddelen die aan de campagne zijn gekoppeld en meer, in volgorde van nieuwste naar oudste. Net als bij het tabblad Activiteit voor een contactpersoon, bedrijf of deal, kun je de auteur van de wijziging bekijken en filteren op het type activiteit om precies te vinden wat je zoekt.

Met deze update, te beginnen in Marketing Campagnes, is er veel meer transparantie in wat er verandert en door wie, waardoor marketeers veel meer inzicht krijgen in waar hun collega's aan werken.

Wat maakt deze update zo sterk?
 • Je ziet precies waar je collega's aan werken en welke wijzigingen zij hebben doorgevoerd. 
 • Je vindt snel waar je naar op zoek bent met de handige filter-functies. 
Voor wie is de update beschikbaar?

Deze nieuwe functie is beschikbaar voor mensen met een Marketing Pro en Enterprise abonnement.

Update 5. Lijsten op basis van deals 

Voorheen kon je bij lijsten alleen lijsten maken van contactpersonen en bedrijven. Nu kun je een lijst maken van je belangrijkste deals met behulp van alle gegevens uit het object Deals of de bijbehorende geassocieerde objecten.

Wat kan worden toegevoegd aan lijsten met deals?
 • Alle gekoppelde objecten en hun eigenschappen; 
 • Alle gekoppelde objecten en hun interacties (bijv. lijst met deals die zijn gekoppeld aan contactpersonen die een bepaald evenement hebben bijgewoond);
 • Alle geassocieerde lijstleden (bijv. lijst met deals die zijn gekoppeld aan bedrijven in je bedrijvenlijst 'Top 2023 Bedrijven').
Voor wie is de update toegankelijk? 

Goed nieuws want deze update is voor alle HubSpot gebruikers toegankelijk!

Update 6. CRM Record Pagina-editor

Met de CRM recordpagina-editor kunnen beheerders de middelste kolom van een record eenvoudig aanpassen aan de behoeften van hun bedrijf. Beheerders kunnen nu nieuwe kaarten en tabbladen toevoegen aan de recordpagina, zodat hun teams op het juiste moment toegang hebben tot de juiste informatie.

Het grote voordeel van deze nieuwe functie is dat je je klantkaarten precies zo kunt vormgeven, zodat de belangrijkste informatie prominent in beeld staat. 

Waarom is deze update zo fijn?
 • Je kunt de cruciale informatie beter in beeld brengen.
 • Je team heeft snel toegang tot de juiste informatie.
 • Uiteindelijk kun je beter inspelen op je klanten en op die manier een betere klantervaring aanbieden. 
Voor wie is deze update beschikbaar?

Deze update is beschikbaar voor Marketing Pro en Enterprise abonnees.

Meer weten over alle vette HubSpot functies en updates?

Wil je meer weten over alle nieuwste HubSpot functies en updates? Plan een call met Sef en ontdek wat HubSpot je nog meer te bieden heeft. 

Plan een call