Blog tips: wat te doen als... je blogartikel online staat

blog_tipsRegelmatig krijg ik de indruk dat marketeers (te) weinig doen na het publiceren van een blogartikel en dat is hartstikke zonde. Ik snap het wel, want het indrukken van de publicatieknop voelt als de laatste stap. Toch kun je na het publiceren van een blogartikel verschillende acties ondernemen waardoor je meer resultaat behaalt. In dit artikel geef ik hiervoor handige tips.  

1. Doe een dubbele check

Eén van de grootste ergernissen onder lezers is fouten in spelling en grammatica, ofwel taalmissers. Lezers kunnen hier zelfs zo op afknappen dat ze je verhaal niet meer serieus nemen of het blog zelfs verlaten. Dit kun je voorkomen door je blogartikel direct na publicatie nogmaals door te lezen; ook al heb je het al drie keer gecheckt voor publicatie. Vaak ziet je artikel er net even iets anders uit als het op je website online staat. Zo kun je er eventueel nog een foutje uitpikken dat je over het hoofd hebt gezien. Een foutloos blog zorgt voor tevreden en terugkerende lezers.

2. Stuur je abonnees een berichtje

Een blog abonnee is iemand die geïnteresseerd is in jouw blogartikelen en deze met plezier leest. Dit betekent echter niet dat deze 'fans' jouw blog elke ochtend met een kopje koffie checken; iedereen is druk. Daarom is het belangrijk dat je elk nieuwe blogartikel even kort onder de aandacht brengt met een melding. Dit kun je het beste via e-mail doen met een link naar het artikel. Met Marketing Automation software als HubSpot kun je automatisch een e-mail laten versturen naar je blog subscribers. Erg handig en zo weet je zeker dat jouw blogs worden gelezen.

3. Deel je blogs via social media

Hoe meer aandacht je aan een blogartikel geeft, hoe meer resultaat het oplevert. Social media zijn hier een uitstekend hulpmiddel voor. Deel je blogartikelen in al je social media kanalen. Denk wel bij elk kanaal na op welke manier je jouw blogartikel het beste kunt delen. Zo is het misschien interessant om op LinkedIn een ander deel van je artikel te benadrukken dan op Twitter. Op LinkedIn zijn mensen wellicht meer benieuwd naar tips hoe ze hun werk kunnen verbeteren en op Twitter juist naar nieuwtjes of ontwikkelingen. Houd hier rekening mee.

4. Neem je blog mee in de nieuwsbrief

Vrijwel elke organisatie verstuurt tegenwoordig nieuwsbrieven. Een leuke en effectieve manier om volgers op de hoogte te houden. Reserveer een klein stukje van je nieuwsbrief voor een samenvatting of conclusie van je nieuwe blog(s) en sluit af met een link 'lees verder' naar het blogartikel. Zo breng je jouw blogartikelen steeds weer onder de aandacht.

Wil je graag meer lezen over Inbound Marketing? Download dan onderstaand whitepaper!