In 8 stappen naar een succesvol Content Marketing plan

Inbound Marketing

Als B2B-marketingprofessional of -ondernemer is het heel verleidelijk om jezelf te verliezen in de dagelijkse gang van zaken. Daarom is het zo belangrijk om af en toe eens een stap terug te nemen en te kijken naar de "big picture".

 

 

 

1. Zorg ervoor dat je contentplan in lijn loopt met de identiteit van je onderneming

Breng voor jezelf het "wat, hoe en waarom" van je onderneming in kaart: wat bied je en welke waarde vertegenwoordigt dit aanbod voor je ideale klant? Het gaat hierbij niet alleen om je product en/of dienst, maar ook om de emotionele connectie die je wilt bewerkstelligen met je klant. Vertel je verhaal!

2. Ken je publiek

Denk buiten de gebruikelijke kaders van demografische kenmerken (grootte van onderneming, jaarlijkse omzet) en zorg ervoor dat je je ideale klant beschrijft op basis van zijn of haar wakker ligpunten, uitdagingen, motivaties en social media gedrag. Definieer buyer personas

3. Verzamel relevante zoektermen en maak een content-kalender

Breng in kaart welke zoektermen je buyer personas gebruiken om online meer te weten te komen over hun zakelijke uitdagingen. Zet deze in een lijst en plan met behulp van deze input je content kalender in.

4. Optimaliseer je content hub

Zorg ervoor dat je je content hub - je website en/of je blog - optimaliseert voor online vindbaarheid en dat je exact kunt meten wat de resultaten zijn van je content marketing activiteiten. Handige tools daarbij zijn: Google Analytics en Google Webmaster Tools (gratis) en HubSpot (betaald).

5. Gebruik beproefde SEO-technieken, maar schrijf prettig leesbare content

Natuurlijk is het belangrijk dat je aandacht schenkt aan de SEO-aspecten van het schrijven van content: zorg voor goede H1 en H2 headers, voorzie afbeeldingen van alt-text, neem je beoogde zoekterm op in je meta-description en zorg voor een duidelijke URL.

Let op: Dit mag niet ten koste gaan van de leesbaarheid van je content: deze staat altijd voorop!

6. Zorg voor "buy-in" van je team

Betrek je collega's bij je content marketing activiteiten. Hier ligt een belangrijke rol voor het management: zij moet blijven benadrukken hoe belangrijk content is en alle medewerkers stimuleren om content te delen via hun social media kanalen. Verken ook mogelijkheden om een daadwerkelijke beloning te koppelen aan het succesvol creëren en delen van content.

7. Genereer verkeer naar je hub door je content te delen via social media

Deel je content op een systematische en regelmatige manier via de relevante social media kanalen. Maak daarbij gebruik van die kanalen, waar jullie ideale klant zichzelf ook bevindt. Probeer niet overal aanwezig te zijn!

8. Verpak je content op andere manieren en zorg hiermee voor meer rendement

Het opnieuw verpakken van bestaande content in andere vormen (repurposingis een tactiek die vaak over het hoofd gezien wordt. Maak bijvoorbeeld eens een e-book van 10 populaire blogartikelen of schrijf een blogartikel vanuit een bestaande sales-powerpointpresentatie. Dit waren onze 8 stappen om te komen tot een succesvol content marketing plan.

Wil je meer lezen over Content Marketing? Lees dan verder via onderstaande button.