De 15 beste HubSpot updates van oktober 2023

HubSpot Updates Oktober 2023

Hubspot is een platform dat zich continu verbetert. Dagelijks worden er nieuwe, waardevolle functies toegevoegd. Of je nu deel uitmaakt van het Sales-, Marketing- of Service-team, HubSpot stelt alles in het werk om jou en je team in staat te stellen het maximale uit ons platform te halen.

Om je te helpen om volledig te profiteren van de kracht van HubSpot en om je werk makkelijker te maken, is het belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Hier presenteren we met trots de vijftien meest opvallende HubSpot-updates van oktober 2023.

Overzicht nieuwe HubSpot updates oktober 2023

 1. [Openbare Beta] AI assistent: Onderwerp regelassistent
 2. [Openbare Beta] Wijzigingen in workflows ongedaan maken of opnieuw uitvoeren
 3. Koppel records van hetzelfde objecttype
 4. CRM Recordpagina Editor
 5. [Openbare Beta] AI Assistent: Blogartikel generator
 6. Lead management in acquisitie werkgebied
 7. Herstel onjuiste waarden bij het selecteren van dropdown select properties
 8. [Openbare Beta] Custom properties en een beschrijving voor lijsten
 9. [Openbare Beta] AI assistent voor het genereren van Sales e-mails in de HubSpot Sales Office 365 add-in
 10. [Openbare Beta] Je kunt nu ' externe webpagina's' toevoegen aan je campagnes
 11. [Openbare Beta] Nieuwe dashboard filter ervaring
 12. "Het vastzetten" van de eerste kolom op indexpagina's
  De volgende updates zijn al eerder geplaatst in Beta versie, nu zijn onderstaande updates openbaar:
 13. [Nu openbaar] Meter visualisaties in Custom Report Builder
 14. [Nu openbaar] Willekeurig gesplitste vertakking in workflows
 15. [Nu openbaar] Conditional Property Logic

HubSpot update 1. [Openbare Beta] AI assistent: Onderwerp regelassistent

Aangedreven door e-mailinzichten en best practices van HubSpot, zal de Onderwerpregel Assistent de inhoud van je marketinge-mail lezen en drie onderwerpregels genereren. Je hoeft de tool niet aan te sturen; in plaats daarvan kun je met één druk op de knop onderwerpregels genereren.

Het schrijven van een effectieve, interessante en aandachttrekkende onderwerpregel is cruciaal voor de open rate van je e-mail. Daarnaast is het maken van boeiende onderwerpregels een van de vele tijdrovende taken die e-mailmarketeers dagelijks hebben.

AI assistent

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze nieuwe functie is beschikbaar voor alle Hubs en niveaus.

HubSpot update 2. [Openbare Beta] Wijzigingen in workflows ongedaan maken of opnieuw uitvoeren

Een knop voor ongedaan maken/herstellen in een workflow zal de meeste actiewijzigingen tijdens een sessie ongedaan maken en opnieuw uitvoeren. Ongedaan maken/herstellen zal niet werken voor workflows die uitbreidingsacties of aangepaste code-acties hebben, en zal niet werken voor het verplaatsen of klonen van acties.

We maken allemaal fouten, maar met software zouden die fouten niet permanent moeten zijn. Tot nu toe was er geen manier om per ongeluk toegevoegde of verwijderde workflowacties ongedaan te maken (of opnieuw uit te voeren). Met deze nieuwe toevoeging kunnen klanten snel wijzigingen binnen workflows ongedaan maken en opnieuw uitvoeren, en meteen weer aan het werk gaan alsof er niets is gebeurd.

Wijzigingen in workflows ongedaan maken

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze nieuwe functie is beschikbaar voor de gebruikers van Pro en Enterprise.

HubSpot update 3. Koppel records van hetzelfde objecttype

Associaties met dezelfde objecten geven klanten de mogelijkheid om een CRM-record te koppelen aan een ander record van hetzelfde objecttype, bijvoorbeeld een contact met een contact of een deal met een deal. Deze nieuwe associaties zijn beschikbaar voor contacten, bedrijven, deals, tickets en custom objecten en kunnen worden benut in de kerntools van HubSpot.

Klanten willen dat HubSpot de werkelijkheid van hun bedrijf weerspiegelt; dit omvat vaak een netwerk van contacten of een verzameling gerelateerde bedrijven. Zonder de mogelijkheid om contacten aan contacten te koppelen, bedrijven aan bedrijven en andere objecten aan hetzelfde type, ontbraken klanten belangrijke relaties in HubSpot.

Koppel records van hetzelfde objecttype

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze nieuwe functie is beschikbaar voor alle Hubs en niveaus.

HubSpot update 4. CRM Recordpagina Editor

De CRM-recordpagina-editor stelt beheerders in staat om eenvoudig de middelste kolom van een record aan te passen aan de behoeften van hun bedrijf. Beheerders kunnen nu nieuwe kaarten en tabbladen toevoegen aan de recordpagina, zodat hun teams toegang hebben tot de juiste informatie op het juiste moment.

HubSpot-klanten gebruiken de recordpagina om informatie weer te geven die essentieel is voor hun bedrijf. De pagina-editor stelt beheerders in staat om de inhoud en lay-out van het record aan te passen. Door deze aanpassingen kunnen beheerders hun teams voorzien van de juiste informatie op het juiste moment, wat hen helpt om efficiënter, effectiever te zijn en een betere ervaring voor hun klanten te bieden.

CRM record pagina editor

Meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze nieuwe functie is beschikbaar voor gebruikers met een Marketing Pro en Enterprise abonnement.

HubSpot update 5. [Openbare Beta] AI Assistent: Blogartikel generator

HubSpot heeft de nieuwe AI blogartikel generator tool ontworpen om het lege-pagina-syndroom te overwinnen, de angst voor SEO weg te nemen en je te helpen om te beginnen met bloggen. Met deze tool kun je volledige hoogwaardige, SEO-geoptimaliseerde blogartikelen plannen en opstellen die aansluiten bij je doelgroep. Aangedreven door ChatGPT (en zoekwoordgegevens van Semrush voor Pro+ klanten), maakt deze tool het eenvoudig om volledige blogartikelen te genereren.

Met de toenemende hoeveelheid online content die elke dag wordt gemaakt, kan het moeilijk zijn om op te vallen en de aandacht van uw doelgroep te trekken. Bovendien kan het creëren van langere content een ontmoedigende taak zijn, aangezien het tijdrovend is om zowel te schrijven als om ideeën en onderwerpen voor je artikel te bedenken.

AI Assistent Blogartikel generator

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar? 

Deze nieuwe functie is beschikbaar voor alle Hubs en Niveaus.

HubSpot update 6. Lead management in acquisitie werkgebied

HubSpot voegt een nieuw object toe aan Sales Hub genaamd 'Leads'. Leads veranderen hoe verkopers prospectie- en kwalificatie-inspanningen kunnen beheren voor zowel inkomende als uitgaande vraag genererende activiteiten binnen HubSpot. Het beheer van leads gebeurt vanuit de 'Leads'-tabbladen binnen de prospecting werkruimte.

Medewerkers die zich bezighouden met prospecting moeten alle informatie over hun toegewezen leads organiseren, bepalen welke prioriteit krijgen, outreach uitvoeren en onthouden welke gegevens in de CRM moeten worden bijgewerkt. Oh, en ze moeten dit allemaal doen onder druk van een maandelijkse quota.

Lead management in acquisitie werkgebied

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze update is beschikbaar voor gebruikers met een Sales pro en Enterprise abonnement.

Hubspot update 7. Herstel onjuiste waarden bij het selecteren van dropdown select properties

Gebruikers kunnen nu een “ongeldige waarden optie” op een dropdown select property herkoppelen aan een “geldige waarden optie”. En dit allemaal zonder de import flow te verlaten.

Een “ongeldige waarden optie" is een van de meest voorkomende fouten die gebruikers tegenkomen bij het uitvoeren van een import. Deze fout treedt op wanneer de waarden in het bestand niet netjes worden gemapt naar de geldige property’s binnen het CRM-systeem. Met deze nieuwe mogelijkheid kunnen gebruikers het aantal fouten in hun imports verminderen, terwijl ze snel door het importproces gaan.

Herstel onjuiste waarden dropdown select

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze update is beschikbaar voor alle hubs en niveaus.

HubSpot update 8. [Openbare Beta] Custom properties en een beschrijving voor lijsten

HubSpot CRM stelt je in staat om de gegevens die je opslaat over Contacten, Bedrijven, Tickets, Deals en custom objecten volledig aan te passen via custom property’s. Hiermee kan je HubSpot aanpassen aan je bedrijfsmodel en je gegevens op je eigen manier organiseren, groeperen, filteren en rapporteren. Recentelijk kondigde Campaigns de mogelijkheid aan om custom property’s te creëren binnen de Campaigns tool. Nu wordt deze functionaliteit uitgebreid naar Lijsten. Daarnaast heeft HubSpot nu een optionele beschrijving toegevoegd aan elke lijst.

De belangrijkste (of enige) manier waarop klanten hun werk in lijsten konden "organiseren", was via complexe benamingen en even complexe zoekopdrachten, mappen of exports.

Custom properties

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze update is beschikbaar voor alle Hubs en niveaus.

HubSpot update 9. [Openbare Beta] AI Assistent voor het genereren van sales e-mails in de HubSpot Sales Office 365 add-in

We zijn verheugd om de release aan te kondigen van de AI-assistent voor de HubSpot Sales Office 365-add-in. Content creators kunnen nu in enkele seconden e-mails voor koopintroductie, koude outreach en follow-up genereren.

Gepersonaliseerde sales e-mails voor acquisitie is bewezen effectiever te zijn bij het genereren van leads, maar het kost ook veel meer tijd. Daarom heeft HubSpot AI Assistant ontwikkeld, een tool die sales medewerkers helpt gepersonaliseerde sales e-mails te schrijven in een fractie van de tijd. De tool start het schrijfproces op, genereert sales e-mails in een oogwenk en helpt verkopers hun inspanningen op te schalen terwijl ze nog steeds hoogwaardige e-mails schrijven die leads genereren. AI Assistant automatiseert de tijdrovende delen van het schrijven, zodat men meer tijd overhoudt om eigen gedachten, meningen en creativiteit in hun content te verwerken.

AI Assistant Sales e-mails

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze update is beschikbaar voor alle hubs en niveaus.

HubSpot update 10. [Openbare Beta] Je kunt nu ‘externe webpagina’s’  toevoegen aan je campagnes

Je kunt nu je eerste 'externe' (niet-HubSpot) assettype toevoegen aan een campagne: externe websitepagina's.

Deze nieuwe functie stelt je in staat om je campagnes naar een hoger niveau te tillen door zowel HubSpot- als niet-HubSpot-assets toe te kunnen voegen.

Externe website pagina's

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze update is beschikbaar voor alle hubs en niveaus.

HubSpot update 11. [Openbare Beta] Nieuwe dashboard filter ervaring

Hubspot heeft het eenvoudiger gemaakt om een filter toe te passen over al je rapporten op een dashboard. Nu kun je ook je favoriete eigenschappen vastpinnen op elk dashboard om een meer samengestelde ervaring te creëren.

Eerder konden dashboardfilters niet worden toegepast op meer complexe rapporten, zoals custom rapporten. Daarom waren de filteropties die op het dashboardniveau werden geboden vrij beperkt. Nu kunnen dashboardfilters worden toegepast op elk rapport op een dashboard.

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Nieuwe dashboard filter ervaring

 

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze update is beschikbaar voor alle hubs en niveaus.

HubSpot update 12. “Het vastzetten” van de eerste kolom op indexpagina’s

De update voor de instelling van het vastzetten van kolommen stelt je in staat om snel de eerste kolom in een weergave vast te zetten. Zo kun je je tabel gegevens bekijken zonder het zicht te verliezen op welk record je aan het bewerken bent.

Het gebruik van de indextabel is een essentieel onderdeel van de dag voor velen. Voor degenen die zes of meer kolommen op een indextabel hebben of voor degenen met kleinere schermen, kan het moeilijk zijn om de tabel te navigeren en te onthouden welk record ze bekijken. Het vastzetten van de eerste kolom geeft gebruikers de mogelijkheid om de 'Naam'-kolom ‘sticky’ te plaatsen in een tabel, zodat deze zichtbaar blijft terwijl je naar rechts scrolt, ongeacht hoeveel kolommen je nodig hebt! 🎉

Vastzetten kolom indexpagina's

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze update is beschikbaar voor alle hubs en niveaus.

HubSpot update 13. [Nu openbaar] Meter visualisaties in Custom Report Builder

De Custom Report Builder ondersteunt nu visualisaties met meters. Met meters kun je eenvoudig zien hoe je gegevens presteren in vergelijking met gedefinieerde bereiken!

Typische visualisaties zoals lijnen, balken en taarten zijn geweldig voor het weergeven van gegevens als je kijkt naar trends of verhoudingen, maar schieten vaak tekort als je probeert te bepalen hoe een metriek presteert ten opzichte van een specifiek bereik. Met meters is het eenvoudig te begrijpen of je metriek zich boven of onder het gewenste bereik bevindt.

Dit soort rapport is dus vooral nuttig wanneer je rapporteert over doelstellingen.

Custom Report Builder

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze update is beschikbaar voor alle gebruikers met een Professional en Enterprise abonnement.

HubSpot update 14. [Nu openbaar] Willekeurig gesplitste vertakking in workflows

Klanten kunnen nu workflows gebruiken om willekeurig ingeschreven records op te splitsen in groepen van gelijke grootte voor workflowexperimenten.

Om willekeurige segmenten in workflows te maken, moesten klanten voorheen hun eigen code schrijven of uitgebreide workarounds gebruiken met lijsten of properties. Het gebrek aan een eenvoudige oplossing belemmerde marketeers in het snel testen, analyseren en verfijnen van hun workflows om de beste bedrijfsresultaten te behalen.

Deze nieuwe functionaliteit opent een wereld aan mogelijkheden voor marketeers om te experimenteren met verschillende kanalen en tactieken. Marketeers die leads willen aanmoedigen om zich in te schrijven voor een evenement, kunnen bijvoorbeeld de helft van de in aanmerking komende deelnemers een e-mail sturen en de andere helft een sms om te zien welke strategie meer inschrijvingen oplevert.

Dit soort rapporten is dus vooral handig bij het rapporteren over doelstellingen.

Willekeurige splitsing workflows

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze update is beschikbaar voor alle gebruikers met een Marketing Pro en Enterprise abonnement.

HubSpot update 15. [Nu openbaar] Conditional Property Logic

Met Conditional Property Logic kunnen beheerders de juiste properties op het juiste moment in het CRM tonen (en vereisen). Vandaag kunnen beheerders op de pagina 'Creëer record aanpassen' voorwaardelijke logica instellen voor properties die zijn toegevoegd aan het formulier 'Creëer record'. Beheerders kunnen nu voorwaardelijke logica instellen voor opsommingsproperties, ongeacht of ze zijn toegevoegd aan het formulier 'Maak record'. Deze logica wordt geactiveerd wanneer vertegenwoordigers wijzigingen aanbrengen in properties in het hele CRM.

Als een eigenschap vereist is, kunnen gebruikers hun wijzigingen pas opslaan als de vereiste eigenschap is ingevuld.

Logica voor voorwaardelijke property’s is een krachtig hulpmiddel om de gegevenskwaliteit te waarborgen en een gestroomlijnde ervaring te creëren voor vertegenwoordigers die met records werken. Deze tool voor gegevensbeheer helpt CRM-beheerders om de basis te leggen voor schone gegevens en een soepele ervaring voor vertegenwoordigers door te garanderen dat de vereiste informatie niet ontbreekt. En het bespaart tijd die wordt besteed aan het opsporen van onvolledige gegevens.

Conditional Property Logic

Wil je meer lezen? Ga je gang!

Voor wie is de update beschikbaar?

Deze update is beschikbaar voor alle Pro gebruikers en Enterprise plans.

Meer weten over alle vette HubSpot functionaliteiten en updates?

Wil je meer weten over de laatste HubSpot functionaliteiten en updates? Plan een call en ontdek wat HubSpot jou te bieden heeft.