Dit is waarom je kiest voor een HubSpot website

Dit is waarom je kiest voor een HubSpot website

Jouw website is aan vernieuwing toe. Tegelijkertijd overweeg je om de marketingstrategie nieuw leven in te blazen en eigenlijk moet er ook nog een keer een CRM komen. Maar alles tegelijk oppakken, dat is onmogelijk. Of toch niet? Het HubSpot platform biedt een CMS, marketing automation tool, sales software en CRM in één en dat biedt verschillende voordelen. Zo kun je al starten met moderne marketing terwijl je een nieuwe website bouwt en ontstaat er meteen een goede connectie tussen de activiteiten van marketing en de opvolging door sales. Dit alles in een heel gebruiksvriendelijke omgeving waar jij en je team snel in thuis zijn. In dit blogartikel vertel ik je waarom je zou moeten kiezen voor een HubSpot website.

Integratie van website en moderne marketing

In een van mijn vorige blogs vertelde ik al hoe belangrijk het is om bij het bouwen van een nieuwe website de moderne marketinggedachte al in het achterhoofd te houden. Door al bij het ontwerp, de invulling en de bouw van de website door een marketing-bril te kijken, voorkom je dat je achteraf nog aanpassingen aan de nieuwe website moet doen om hem marketing-proof te maken. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd en geld. Met verschillende tools en mogelijkheden helpt HubSpot je bij het bouwen van een moderne marketing website:

 • Blogtool: HubSpot heeft een standaard ingebouwde blogtool zodat jouw nieuwe website meteen uitgerust kan worden met een blog. Handig, want bloggen is één van de belangrijkste onderdelen van de moderne marketing strategie.
 • SEO: HubSpot helpt je tijdens het bouwen van de website om de pagina’s te optimaliseren voor zoekmachines. Je ziet precies wat je moet doen om de pagina beter vindbaar te maken met een handig ‘stoplicht-systeem’.
 • Landingspagina’s en call-to-actions: Een groot voordeel ten opzichte van andere CMS’en is dat HubSpot de tools voor leadgeneratie er al standaard in heeft zitten. Landingspagina’s zijn makkelijk te bouwen en call-to-actions zijn met een paar klikken gemaakt. En dat zonder dat er een dure ontwerper of programmeur aan te pas komt.
 • Social media: Voor social media activiteiten kun je terecht in de social tool van HubSpot. Het voordeel is dat je marketingactiviteiten geïntegreerd zijn binnen één platform en dat je gemakkelijk content van je website deelt via social media.

Inzicht in websiteprestaties

Uiteindelijk wil je dat je nieuwe website je concreet iets oplevert; meer websitebezoekers, meer leads, een hogere conversie. Daarom is het belangrijk dat je goed inzicht hebt in de prestaties van je site. Bij veel CMS’en ben je daarvoor aangewezen op externe tools zoals Google Analytics. Tools die soms best wel ingewikkeld zijn om te interpreteren en er concrete resultaten uit te halen. HubSpot heeft zijn eigen analytics tools en ik kan je vertellen, die is een stuk overzichtelijker. HubSpot weet welke cijfers belangrijk zijn voor jouw marketingactiviteiten en heeft de rapportages daar op aangepast. Zo kun je in één opslag zien:

 • Hoeveel bezoekers je per dag, week, maand of jaar hebt;
 • Waar die bezoekers vandaan komen (social media, e-mail, organisch);
 • Hoe je pagina’s, blogs en call-to-actions presteren;
 • Hoe je scoort op bepaalde keywords;
 • Hoe je er qua marketing voor staat ten opzichte van je concurrenten.

Bovendien geeft HubSpot inzicht in het gedrag van je websitebezoekers. Als iemand eenmaal als lead in jouw database zit, kun je de activiteiten van die persoon precies volgen. Alles bij elkaar levert dit je waardevolle informatie op waarmee jij je marketing- en salesactiviteiten verder kunt optimaliseren.

Flexibel webdesign

Zoals jouw bedrijf nooit stil staat, is jouw website eigenlijk ook continu in beweging. Bij veel websites geldt dat je een programmeur moet inschakelen als je iets wilt aanpassen. Een simpele knop of een kleine tekstwijziging moet aangepast worden met ingewikkelde code. Dat schrikt af, en dus blijven veel websites jarenlang onaangetast. HubSpot maakt het veel makkelijker om dingen op jouw website aan te passen, zonder dat je in de code hoeft te duiken. Zie de webpagina’s in HubSpot als een blokkendoos: je kunt heel gemakkelijk een blok toevoegen of weghalen. Daardoor wordt het mogelijk om jouw HubSpot website continu te blijven ontwikkelen. Met een Growth Driven Design aanpak verkort je de tijd tot het lanceren van een nieuwe website en kun je bovendien continu blijven verbeteren.

Een slimme keuze

Tegenwoordig zijn er zoveel marketingtools beschikbaar dat je al snel verstrikt kunt raken in een web van licenties, abonnementen en softwarepakketten: een CMS, social media tool, analytics tool, marketing automation software en ga zo maar door. Het scheelt jou en je team een hoop tijd, geld en efficiëntie als je kiest voor aan oplossing waarin al die functionaliteiten samen komen. De voordelen van een alles-in-een-tool op een rijtje:

 • Jij en je medewerkers hoeven maar met één programma te (leren) werken. In plaats van oppervlakkige kennis over tientallen tools, kun je investeren in diepgaande kennis van één tool. Bovendien werkt het ook een stuk efficiënter als je alles op één plek kunt vinden en niet constant hoeft te schakelen tussen allerlei verschillende tools.
 • Door alle marketingactiviteiten te integreren in één tool kun je alles veel beter op elkaar afstemmen en dus optimaliseren.
 • Je hebt maar één kostenpost. Ga maar eens na hoeveel al die losse tools kosten als je ze bij elkaar optelt.