Dynamic content met HubSpot CMS: creëer de ultieme gebruikerservaring op jouw website

Dynamic content HubSpot CMS

Je kent het wel: op verschillende pagina’s maak je gebruik van dezelfde informatie. Maar wat nu als hier een wijziging in komt? Het handmatig aanpassen is foutgevoelig en zorgt er vaak voor dat op verschillende pagina’s uiteenlopende waarheden ontstaan. Om dit te voorkomen heeft CMS Hub de oplossing: dynamic content. In deze blog ontdek je wat dynamic content precies inhoudt, wat de voordelen ervan zijn en hoe je er gebruik van maakt binnen CMS Hub.

Wat is dynamic content binnen het HubSpot CMS?

Dynamische pagina’s halen hun content uit gestructureerde datasets. Denk hierbij aan pagina’s zoals productcatalogi, evenementenkalenders, werknemerslijsten, teampagina’s van een organisatie of resource libraries. Dynamic content zijn dus de gestructureerde datasets die worden opgezet uit CRM-objecten of HubDB. 

De voordelen van dynamic Content

Dynamic content zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig content op de gehele site bijwerkt en dat de data overal up-to-date is met een enkele aanpassing. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor wanneer een datum van een evenement gewijzigd is, dat je dit in één keer kan voeren op alle pagina’s waar deze dynamic content rondom de datum gebruikt wordt.

Hierdoor zorg je ervoor dat je content data-gedreven is en dat het managen van content een stuk makkelijker wordt. Je hoeft geen ervaren HubSpot-gebruiker te zijn om de informatie te updaten binnen je HubDB-tabel of binnen een CRM-object.

Bovendien beschikt elke dynamische pagina over een unieke SEO-vriendelijke URL en biedt het specifieke analytics op paginaniveau. Hierdoor kun je de prestaties van je content volgen, net zoals bij andere pagina's die worden gehost binnen CMS Hub.

Dynamic Content met HubDB

HubDB is een gegevensopslag die gegevens weergeeft als rijen, kolommen en cellen in een tabel en ziet er dus uit als een soort spreadsheet. Data in de HubDB tabel kan door HubSpot-pagina’s gebruikt worden door gebruik van HubL of JSON REST API’s. Wanneer je gebruik maakt van de HubDB API, is het eenvoudig voor ontwikkelaars om tabellen op te stellen en dynamische content mogelijk te maken binnen het HubSpot CMS. 

Ga aan de slag door je tabel aan te maken en definieer eenvoudig de structuur van je gegevens met kolommen die passen bij de content die je dynamisch wilt inrichten. Je kunt dan vervolgens zelf rijen toevoegen en cellen updaten binnen HubSpot zelf. Of maak gebruik van de HubDB API om de data van de tabel te verrijken of aan te passen. 

Meer weten over HubSpot CMS of Dynamic content?

Een van de organisaties die het CMS van HubSpot succesvol heeft ingezet is Contiweb. Download hier de case en ontdek hoe Contiweb samen met Vet Digital te werk is gegaan om hun website te realiseren met CMS Hub. Wil je meer weten over CMS Hub of Dynamic content binnen je eigen website? Plan dan vrijblijvend een afspraak met ons in.