Een goede website heeft smart content

Een goede website heeft smart content

De mogelijkheden van websites blijven zich voortdurend ontwikkelen. Waar websites eerder statisch –een soort visitekaartjes– waren, vind je er nu real-time informatie. Denk aan social media berichten en blogartikelen: steeds komt er weer nieuwe content bij. Jouw doel is om hiermee buyer persona’s van de juiste informatie te voorzien. Maar dat is best lastig, vooral als die ideale klantprofielen uiteenlopen. Neem nu een reisbureau: een zakenman (buyer persona 1) zoekt een professioneel hotel voor zijn zakenreis, terwijl een tiener (buyer persona 2) een gezellig hotel voor haar vriendinnenvakantie belangrijker vindt. Hun wensen liggen ver uit elkaar en dit geldt vaak ook voor verschillende B2B buyer persona’s.

Hoe kun je hen nu allebei op hetzelfde moment van de juiste content voorzien? Maak gebruik van smart content. Lees in dit blogartikel wat dat precies inhoudt en op welke manieren je hier gebruik van kunt maken.

Smart content

Smart content geeft bezoekers een persoonlijke ervaring. Dat wil zeggen dat je bezoekers de juiste beelden, content en sfeer biedt. Op die manier zorg je ervoor dat jouw buyer persona direct het juiste aanbod voorgeschoteld krijgt en niet eerst een lange zoektocht op jouw website hoeft af te leggen. Hieronder laat ik de mogelijkheden van smart content zien.

1. Smart content op basis van lifecycle stage

In welk stadium van de buyer journey bevindt jouw bezoeker zich? Het is namelijk mogelijk om smart content in te richten op basis van de lifecycle stage. Zo kun je iemand die jouw website voor de eerste keer bezoekt top of the funnel content bieden en een bestaande klant juist een demo van een nieuw product.

Wanneer een download aansluit op de informatie die iemand zoekt en deze gemakkelijk te verkrijgen is, vergroot je de kans dat iemand het aanvraagt. Een win-win situatie: voor jou en jouw bezoekers.

2. Smart content op basis van buyer persona

Zoals ik in de inleiding van mijn blog al aangaf: elke buyer persona heeft behoefte aan andere informatie. Dit geldt zowel voor B2C als B2B bezoekers. Is jouw bezoeker een CEO of een informatiemanager? Of betreft het een directeur van een multinational of lokaal bedrijf? Het is belangrijk om jouw website aan te passen op deze verschillende personen. Maak bijvoorbeeld gebruik van slimme CTA’s en passende afbeeldingen op basis van jouw type buyer persona.

3. Smart content op basis van locatie

Als jouw buyer persona’s verschillende talen spreken, dan kun je hier ook op inspelen met smart content. Hoe prettig is het om op een website te belanden met een banner in de juiste taal? Een Fransman spreek je nou eenmaal meer aan met content in het Frans dan in het Engels.  

Een andere manier waarop je smart content kunt gebruiken -op basis van locatie- is op regionaal vlak. Voeg afbeeldingen toe waarmee de bezoeker zich kan identificeren. Denk aan een skyline van de stad of een ander bekend fenomeen dat elke buyer persona uit die regio kent. Dit zorgt voor een directe klik tussen de bezoeker en jouw website.

4. Smart content op basis van namen

Als je eerder iets via het internet downloadde, ontving je daarna een e-mail met ‘Beste heer of mevrouw’. Gelukkig is dat met de komst van personalisatie verleden tijd en word je nu netjes met je voornaam aangesproken. Het gebruik van personalisatie is krachtig. Het onderscheidt jouw content van de berg informatie waarmee je buyer persona dagelijks wordt gebombardeerd. Heb je een login module op je website? Zorg dan als iemand inlogt, je hem begroet met zijn voornaam. Iemand persoonlijk begroeten, kan de conversie op je website verhogen.

Word geen griezel

Wanneer je nog niet eerder van smart content hebt gehoord, denk je nu misschien dat je alles moet personaliseren wat er te personaliseren valt. Maar kijk hiermee uit en denk goed na over waar smart content echt goed van pas komt. Je wilt namelijk niet als een griezel overkomen; alsof je jouw buyer persona continu in de gaten houdt. Elk stuk smart content moet bijdragen aan een goede gebruikerservaring. Onthoud dat goed, dan kan het alleen maar positief uitpakken!

Meer weten over smart content en tips voor een goede website? Bekijk dan ook deze webinar van HubSpot.