Hoe B2B kopers content consumeren tijdens de Buyer Journey (1/2)

content_buyer_journeyAls B2B(-marketing) professional weet je dat relevante content een belangrijke rol speelt bij het opzetten en onderhouden van een moderne marketing organisatie. Hierbij is het handig om precies die content te publiceren die aansluit bij de behoeften van je (potentiële) klant. 

Onlangs publiceerde het online B2B-marketing magazine Demand Gen Report een interessant onderzoek naar de contentvoorkeuren van B2B kopers tijdens hun aankoopproces (buyer journey). 

In dit artikel zet ik de eerste vier interessante conclusies van dit onderzoek op een rijtje. De andere vier conclusies komen aan bod in een volgend artikel.

1. Hoe start je je online onderzoek voor een B2B aankoop?

De overgrote meerderheid geeft aan dat hun onderzoek voor het doen van een B2B aankoop start met het geven van een zoekopdracht aan een zoekmachine. Dit onderstreept nog eens het belang voor ondernemingen om online vindbaar te zijn voor probleemgerichte zoektermen. 

hoe start je onderzoek

 

2. Welke content vind je het meest waardevol tijdens het doen van onderzoek voor een B2B aankoop?

Whitepapers, e-books, case studies en webinars worden - in deze volgorde - gezien als de meest waardevolle vormen van content bij het doen van onderzoek tijdens een B2B aankoopproces.

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat er een groeiende voorkeur bestaat voor kortere content omdat B2B kopers steeds meer tijdsdruk lijken te ervaren tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.

meest waardevolle format

 

3. Welke vormen van content deel je met collega's?

De vormen van content die door B2B kopers het meest frequent gedeeld worden zijn blogartikelen, infographics, video en whitepapers. Het lijkt erop dat hoe korter de content is en dus eenvoudiger te consumeren, des te vaker deze gedeeld wordt.

vormen content collega's

 

4.  Welke kanalen gebruik je om content te delen?

Het kanaal dat veruit het meest gebruikt wordt om content te delen, is de "good-old" e-mail. Maar liefst 88% van de ondervraagden gebruikt met name e-mail om content te delen. Daarnaast worden ook LinkedIn en Twitter vaak gebruikt om interessante content te delen met anderen.

channels

 

Dit waren de eerste vier conclusies. In een volgend artikel zal ik de volgende vier conclusies op een rijtje zetten. Kun je niet zolang wachten en wil je het hele onderzoek nalezen, klik dan op deze link.

Dit artikel is het eerste deel van een 2-delige blogreeks. Het volgende deel kun je hier vinden.