Hoe B2B kopers omgaan met content tijdens de Buyer Journey (2/2)

Als B2B(-marketing) professional weet je dat relevante content een belangrijke rol speelt bij het opzetten en onderhouden van een moderne marketing strategie. Hierbij is het handig om content te publiceren die zoveel mogelijk aansluit bij de behoeften van je (potentiële) klant.

Onlangs publiceerde het online B2B-marketing magazine Demand Gen Report een interessant onderzoek naar de contentvoorkeuren van B2B kopers tijdens hun aankoopproces (buyer journey). 

In een vorig artikel zette ik de eerste vier interessante conclusies van dit onderzoek op een rijtje.

De laatste vier conclusies komen aan bod in dit artikel.

5. Aan welk type content geef je de voorkeur tijdens het doen van je 'aankoop-onderzoek'?

De meerderheid van de ondervraagde (marketing-)professionals geeft een voorkeur aan content die ze concrete handvatten geeft om hun zakelijke uitdagingen aan te pakken: helpvolle content, zoals lijstjes en stappenplannen.

Er is minder interesse voor content die bedoeld is ter inspiratie, zoals visie-documenten en expert-interviews.

Type content

 

6. Voor welke vorm van content ben je bereid om gegevens over jezelf te verstrekken?  

Steeds meer zakelijke kopers vinden het 'normaal' dat ze hun gegevens moeten invullen voordat ze de beschikking krijgen over de aangeboden informatie. Ze gaan er vanuit dat het downloadable offer hen zal helpen bij het aanpakken van hun zakelijke uitdaging. Met name voor whitepapers, e-books en webinars is men graag bereid een formulier in te vullen op de website.

Dit geldt in veel mindere mate voor video's, infographics en case studies. Deze moeten volgens het onderzoek vrij beschikbaar zijn en dus niet verstopt achter een formulier.

welke vorm content

 

7. Hoe moet content georganiseerd worden op de website van je potentiële leverancier?

Uit het onderzoek blijkt ook dat de B2B-koper er een grote voorkeur aangeeft dat content op een duidelijk georganiseerde manier wordt aangeboden.

Hierbij wordt vooral een categorisering naar functie en branche erg gewaardeerd. Dit is met name relevant voor organisaties, die al een behoorlijk volume aan content beschikbaar hebben.

potentiele leverancier

 

8. Welke devices gebruik je om zakelijke content te bekijken?

Uiteraard gebruikt het merendeel nog steeds een desktop PC of laptop om zakelijke content te bekijken. Opvallend vind ik wel dat vrijwel 90% van de ondervraagden ook hun smartphone gebruikt om zakelijke content te zoeken en te bekijken. Ook tablets worden hiervoor door de overgrote meerderheid gebruikt.

Dit onderstreept de noodzaak van een corporate website die ook mobiel goed te bekijken is, responsive design is dus belangrijk.

devices

Dit waren de laatste vier conclusies uit het onderzoek. Wil je het hele onderzoek nalezen, klik dan op deze link.