Hoe integreer ik HubSpot met Exact Online?

Hoe integreer ik HubSpot met Exact Online?

Je maakt gebruik van HubSpot, het CRM Platform dat marketing, sales en service samenbrengt in een krachtige en gebruiksvriendelijke omgeving. Maar om je facturatie en boekhouding bij te houden, werk je met Exact Online. Het liefst zou je de twee systemen koppelen om geautomatiseerd en efficiënt gegevens met elkaar uit te wisselen. Maar is het wel mogelijk om HubSpot te integreren met Exact Online? En kan je native koppelen, via een third party of is maatwerk vereist? Wij vertellen het je in deze blog.

Exact Online en HubSpot 

HubSpot kun je met enorm veel andere systemen koppelen. Er zijn hier verschillende manieren voor. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de Operations Hub die native koppelingen aanbiedt (plug and play), maar ook externe tools en low code platformen helpen je hierbij.

Je kunt je voorstellen dat hoewel er voor veelgebruikte systemen een koppeling bestaat, dat dit lang niet altijd het geval is of alleen een koppeling waarmee je basisgegevens kunt uitwisselen. In een digitale wereld waarbij er dagelijks tools bijkomen, is het namelijk onmogelijk om dit bij te houden. Al helemaal wanneer tools niet in alle landen beschikbaar zijn. Dit is bij Exact Online ook het geval. Waar HubSpot een Amerikaans bedrijf is, is Exact Online een organisatie van Nederlandse bodem. Dat maakt dat er helaas geen uitgebreide standaard oplossing is om HubSpot met Exact Online te integreren. Met de oplossing die nu vanuit HubSpot Marketplace wordt geboden is het wel mogelijk om standaard data uit te wisselen. Custom integraties, quotes of bepaalde logica in deals zijn hierbij helaas niet mogelijk.

Een koppeling op maat 

Dat er geen uitgebreide standaard oplossing is, betekent niet dat de twee systemen niet ook op een complexer niveau met elkaar kunnen samenwerken. Dit kan namelijk gelukkig wel! Er zal dan wel een koppeling op maat gemaakt moeten worden. HubSpot heeft een zeer uitgebreide API documentatie, waardoor het mogelijk is om met vrijwel alle applicaties te koppelen. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat de applicatie waarmee je wilt koppelen ook een duidelijke API documentatie heeft.

Gelukkig hebben we bij Vet Digital een ervaren realisatieteam dat zich onder andere bezighoudt met het maken van HubSpot koppelingen. Door onze expertise van HubSpot en software development zijn wij in staat om koppelingen die niet standaard worden aangeboden, zelf te ontwikkelen. We hebben zelfs al voor een van onze klanten een koppeling met Exact Online mogen maken!

De mogelijkheden van HubSpot en Exact Online

Afhankelijk van jouw wensen en vereisten kan de koppeling worden opgezet. Wil je bijvoorbeeld alleen dat HubSpot gegevens deelt met Exact online, maar andersom niet? Dan is dit zeker mogelijk. Dit is fijn wanneer bedrijfsgegevens in HubSpot staan en een deal moet worden doorgezet naar Exact Online. De koppeling is ook beide kanten op mogelijk. Dit houdt in dat gegevens vanuit Exact Online naar HubSpot worden doorgezet en vice versa. Dit is bijvoorbeeld interessant wanneer bepaalde klantcodes uit Exact Online moeten worden overgenomen in HubSpot, in plaats van dat HubSpot deze zelf aanmaakt. Er wordt hierbij gekeken naar de behoeften van jouw organisatie en op basis daarvan wordt de koppeling opgezet.

Wil je HubSpot integreren met Exact Online? 

Wij helpen je graag verder! In een discovery workshop brengen we jouw wensen in kaart. Vervolgens bepalen we welke data naar welk systeem moet worden verstuurd in een uitgebreide field mapping sessie. Hierna gaan we over naar de bouwfase, testfase en uiteindelijk de livegang van jouw koppeling tussen HubSpot en Exact Online!

Plan een afspraak met ons in om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken of neem contact met ons op via het formulier op onze website.