Hoe jouw B2B Facebookaccount van de Paralympics kan leren

B2B Facebookaccount

Waar je tijdens de Olympische spelen overspoeld wordt met beelden, is dat bij de Paralympische Spelen heel anders. Slechts een paar uur per dag krijg je korte verslagen over de Paralympics. En dat vinden veel mensen erg. Waarom krijgen deze sporters minder aandacht? Naar mijn mening is dit juist iets waarvan we kunnen leren. En met we bedoel ik jij. Met jouw B2B Facebookaccount. In dit blog lees je waarom.

Van openingsceremonie naar volgers

Werk je in een een middelkleinbedrijf? En is dit ook nog B2B? Dan wil je precies hetzelfde bereiken als de NOS probeert met de Paralympics: de interesse wekken van je publiek. De openingsceremonie was niet voor niets zo groot en waanzinnig. Dat moet jouw binnenkomst op Facebook ook zijn. Begin daarom met een grootste actie, trek aandacht en zorg ervoor dat je meer volgers krijgt. Nu hoor ik je denken: “Onze producten zijn niet interessant genoeg voor Facebookvolgers”. Maar bekijk het eens andersom. Iedereen met een kantoorbaan zit af en toe vijf minuten op Facebook. Deze medewerkers Facebooken omdat ze op zoek zijn naar iets leuks. Iets nieuws, interessants. En daar kom jij! Met jouw leuke actie hangen ze aan je lippen. Wel even ervoor zorgen dat je die actie goed opzet, natuurlijk.

Naar livestream

Gezorgd voor meer volgers? Check. Dan heb je, net zoals de NOS, de eerste stap gezet. Kijkers waren enthousiast over de openingsceremonie van de Paralympics en de echt geïnteresseerden kijken nu iedere dag naar de livestream. Dit betekent dat het grote publiek is afgehaakt, maar je precies de juiste mensen over hebt. En dat is helemaal niet erg. Als MKB-er bedien je een niche, een kleine groep mensen met de vraag naar een specifiek product. Dit betekent dat je in het begin veel mensen zult bereiken die uiteindelijk niet met jouw bedrijf in zee gaan. Toch heb je deze groep nodig, zodat je hieruit de volgers kunt filteren die wél passen binnen je doelgroep. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je de aandacht van deze groep vasthoudt. 

Switchen tussen livestreams

Heb je al eens op de NOS livestream van de Paralympics bekeken? Hier switch je gemakkelijk tussen vier verschillende schermen, zodat iedere sportliefhebber zijn favoriete sport kan bekijken. Dit is precies wat je ook op Facebook doet. Zorg ervoor dat je de verschillende soorten klanten voor jouw bedrijf aanspreekt. Maak Facebookberichten op maat. De tijd van het random posten is voorbij: geef aandacht aan jouw unieke lezers en blijf ze interesseren. Maak hun werkdag gevarieerder door bijvoorbeeld jouw slimme klimaatoplossingen, bijzondere stickerfolies of nieuwe drukwerkmogelijkheden te delen. Jij bent de specialist en met wat leuke teksten, dus geen like & win acties, krijg je gemakkelijk nieuwe belangstellenden.

Zorg dat mensen terugkomen

De laatste, en zeker niet onbelangrijkste stap, is ervoor zorgen dat belangstellende terugkomen. Dit doe je niet alleen door regelmatig interessante berichten te plaatsen, maar ook door tot actie op te roepen. Bijvoorbeeld door het instellen van een actiepagina. Vermeld hier ook je website, zodat jouw geïnteresseerden nog meer te weten kunnen komen over jouw producten of diensten. Op je eigen website kun je namelijk registreren wat ze doen. Waarop klikken ze en welke informatie vinden ze interessant? Pas hierop de berichten aan die jij naar ze toestuurt. En ook hier kunnen we zeker wat leren van de Paralympics. Waar we jaren geleden bijna geen informatie kregen over onze sporters, worden nu mondjesmaat berichten uitgezonden op radio en TV. Kortom: het gaat om de ontwikkeling. De Paralympics worden niet binnen één jaar zo groot als de Olympische Spelen. En jouw bedrijf moet ook zijn online Facebook aanwezigheid opbouwen. Het is de ontwikkeling die telt. Als je blijft kijken naar verbetermogelijkheden en je richt op jouw doelgroep, haal je – uiteindelijk – goud binnen.

Wil je meer lezen over Inbound Marketing? Download dan onderstaand whitepaper!