HubSpot koppelingen: alles over HubSpot integraties en API’s

HubSpot biedt een vrijwel oneindige hoeveelheid tools voor je marketing, sales en service. Toch kan het zijn dat je naast HubSpot nog andere software wilt gebruiken. Gelukkig is ook dit geen enkel probleem. De integraties in de HubSpot App Marketplace en de HubSpot API helpen je om koppelingen te maken tussen HubSpot en andere programma’s.

 

Alles-in-één software tool

HubSpot staat bekend als een alles-in-één software tool. Naast het standaard gratis CRM systeem beschikt HubSpot onder meer over tools om je social media bij te houden, te chatten en e-mail nieuwsbrieven te versturen. Afhankelijk van het pakket dat je afneemt, kun je bovendien nog van veel meer verschillende tools gebruik maken voor marketing, sales en service. Zo beschikt HubSpot onder meer over een CMS systeem, uitgebreide analyse tools en hulpmiddelen.

HubSpot koppelen met andere systemen

Maar ook als je vast wilt houden aan een ander CMS systeem zoals Wordpress, je websitegegevens wilt bijhouden in Google Analytics of gebruikmaakt van een andere salestool zoals SalesForce biedt HubSpot uitgebreide mogelijkheden. Met behulp van zogeheten integraties zorg je ervoor dat HubSpot en andere systemen data met elkaar kunnen uitwisselen. Handig wanneer je naast HubSpot nog andere tools wilt gebruiken of wilt overstappen naar HubSpot en je gegevens wilt behouden.

Voordelen van HubSpot integraties

HubSpot integraties bieden verschillende voordelen voor je organisatie. Door tools op de juiste manier te integreren met HubSpot creëer je een nog beter beeld van je contacten, leads en klanten. De extra data die integraties met andere tools opleveren kun je gebruiken om je marketing, sales en customer service nog beter op de klant af te stemmen.

HubSpot App Marketplace

In de HubSpot App Marketplace vind je meer dan 500 verschillende apps, waaronder een groot aantal integraties met andere veelgebruikte tools. Van koppelingen met Slack tot MailChimp en van Outlook tot LinkedIn. Naast de integraties die door HubSpot zelf zijn gebouwd, vind je hier ook third-party integraties terug. Dit zijn integraties gemaakt door andere partijen.

Via het App Partner Program van HubSpot kunnen bedrijven en software ontwikkelaars apps aanbieden in de HubSpot App Marketplace. Apps die voldoende worden gedownload en voldoen aan verschillende andere eisen van HubSpot, ontvangen een certificaat en worden door HubSpot extra gepromoot.

Populaire integraties in HubSpot

In de HubSpot App Marketplace zijn integraties beschikbaar met de meest gebruikte marketing, sales en customer service tools wereldwijd. Naast de hierboven genoemde apps kun je onder meer integraties met de volgende tools terugvinden in de HubSpot App Marketplace:

 • HubSpot en Shopify integratie
  Shopify is het meest gebruikte e-commerce platform wereldwijd. Een integratie tussen HubSpot en Shopify zorgt dat klantgegevens en e-commerce data beschikbaar worden in HubSpot en kunnen worden gebruikt voor het versturen van ‘verlaten winkelwagen e-mails’ retargeting en andere doeleinden.
 • HubSpot en Wordpress
  Een integratie tussen Wordpress en HubSpot maakt het mogelijk om data uit te wisselen tussen je HubSpot tools en Wordpress CMS systeem. Met de integratie kunnen onder meer HubSpot formulieren, CTA’s en blogs op je Wordpress website worden geplaatst. De bezoekersgegevens worden opgeslagen in HubSpot; data die je kunt gebruiken voor het verder personaliseren van je marketing, sales en service.
 • HubSpot en PandaDoc integratie
  PandaDoc is een tool waarmee contracten en offertes online kunnen worden ondertekend. Met de integratie tussen PandaDoc en HubSpot kunnen PandaDoc-documenten vanuit HubSpot eenvoudig worden verstuurd en beheerd. 
 • HubSpot en Zoom integratie
  De integratie met Zoom maakt het onder meer mogelijk om een Zoom meeting link aan je e-mails toe te voegen en de aanwezigheid van je HubSpot contacten voor Zoom-webinars bij te houden.
 • HubSpot en Salesforce integratie
  HubSpot en Salesforce worden soms gezien als water en vuur. Toch kunnen beide systemen ook heel goed naast elkaar worden gebruikt. Met een integratie is het mogelijk om gegevens tussen HubSpot en Salesforce uit te wisselen, waardoor marketing en sales altijd over de juiste data beschikken.

Benieuwd welke integraties met HubSpot nog meer aanwezig zijn in de HubSpot App Marketplace? Lees hier alles over HubSpot koppelingen en integraties.

Custom integraties met HubSpot API

Ondanks alle verschillende tools in HubSpot en het toenemende aantal integraties in de HubSpot App Marketplace bestaat de kans dat de integratie met de tool van jouw keuze (nog) niet beschikbaar is. In een aantal gevallen kan een tussenoplossing zoals Zapier, PieSync of een andere automatiseringstool uitkomst bieden. Soms moeten er echter een maatwerk integraties worden gebouwd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je ERP-systeem of een maatwerk software programma waarvan je de gegevens in HubSpot wilt gebruiken.

API of voluit Application Programming Interface maakt het mogelijk dat programma’s informatie met elkaar uitwisselen. HubSpot stelt een API beschikbaar waarmee met de juiste development kennis koppelingen kunnen worden gemaakt met vrijwel ieder andere programma.

Aan de slag met HubSpot integraties

Aan de slag met integraties? Voorkom veelgemaakte fouten met HubSpot integraties en schakel de hulp van een HubSpot partner in. Wil jij aan de slag met HubSpot? Neem contact met ons op!