Vanaf 5 maart nieuwe HubSpot prijzen per gebruiker

HubSpot prijsmodel

Toen ik 11 jaar geleden met HubSpot begon waren we heel blij dat we een Landingspagina en een Bedanktpagina konden maken. Vandaag is HubSpot een volwaardig CRM-platform met Marketing, Sales en Service modules en met veel integratiemogelijkheden. Een standaard HubSpot licentie omvat alle functionaliteiten voor een onbepaald aantal gebruikers (inclusief een gratis CRM systeem). Om gebruik te maken van de uitgebreide Sales en Service functionaliteiten heb je echter een licentie per gebruiker nodig. Wanneer je een HubSpot Professional account hebt, betekent dit dat je minimaal 5 gebruikers moet aanschaffen. 

Vanaf 5 maart 2024 gaat dit veranderen!

Dit zijn de 5 grootste veranderingen

1. Geen minimaal aantal gebruikers meer voor Sales en Service Hub

Om Sales en Service hub op Professional of Enterprise niveau te gebruiken kun je nu per gebruiker een Seat aanschaffen. Het voordeel is dat je voor een Sales Professional nu bijvoorbeeld ook kunt starten met 3 in plaats van 5 gebruikers.

2. Nieuwe Core Seat voor HubSpot Bewerkingen

Er komt een nieuwe Core Seat die je moet aanschaffen voor gebruikers die in HubSpot moeten werken. Denk aan gebruikers die e-mails, formulieren en landingspagina’s maken. 

3. Ongelimiteerde View-Only Seats

Je kunt ook een ongelimiteerd aantal gebruikers toevoegen die alleen inzicht willen hebben in contacten en rapporten bijvoorbeeld. 

4. Starter licenties betalen per gebruiker

Gebruikers die genoeg hebben aan een HubSpot starter licentie zullen een bedrag moeten betalen voor elke Core Seat.

5. Beperkt aantal gebruikers in de gratis tools

HubSpot heeft nog altijd een gratis versie maar deze zal beperkt worden tot een maximum van 5 gebruikers.

Wat kun je doen met de verschillende typen Seats? 

(Nieuw!) met Core Seats gebruik je de kracht van het gehele CRM-platform

De voordelen van één geïntegreerd platform zijn duidelijk. Één database, één waarheid en een alles-in-één systeem. HubSpot Core Seats vervangen de “gratis” ongelimiteerde gebruikers.

(Nieuw!) met View-Only Seats bekijk je alles in HubSpot zonder extra investering

Met de View-Only Seat kan iedereen volledig inzicht krijgen in alle data zonder daarvoor te hoeven betalen.

Met de Sales en Service Seat betaal je alleen voor de echte gebruikers

Voor de sales en servicemedewerkers die steeds rechtstreeks klant contact hebben betaal je nu alleen voor het aantal benodigde gebruikers en niet meer per 5 of 10 zoals in de oude regeling.

Samengevat

Heb je bewerkingsrechten nodig of toegang tot de CRM-functionaliteit dan heb je een Core Seat nodig. Heb je specifieke Sales of Service functionaliteiten nodig dan koop je een Sales of Service Seat.

Wat betekent dit voor bestaande HubSpot klanten?

Voor bestaande klanten verandert er niets. Lees dit artikel voor meer informatie.

Meer weten over alle HubSpot functionaliteiten en updates?

Wil je meer weten over de laatste HubSpot functionaliteiten en updates? Plan vrijblijvend een call in en ontdek wat HubSpot jou te bieden heeft.