LinkedIn Company Page: behaal meer resultaat

LinkedIn Company Page

LinkedInAls B2B marketeer zijn de ontwikkelingen op het gebied van social media soms nog maar lastig bij te houden. Er verschijnen steeds weer nieuwe platformen en bestaande platformen komen steeds weer met nieuwe functies voor de dag. Waar de één zich op visuele content richt, ligt de focus bij de ander juist op tekst. Maar zullen al deze social media succesvol blijven in de zakelijke markt?

Een platform dat zich al jaren lang staande houdt (sinds 2003!) en haar succes inmiddels al dubbel en dwars heeft bewezen is LinkedIn. Voor mij een goede reden om tips te geven over hoe je meer uit je LinkedIn Company Page kunt halen.

1. Zorg voor een heldere beschrijving

Is jouw bedrijf helder omschreven op de LinkedIn Company Page? Erg belangrijk, omdat Google bedrijfspagina's indexeert en daarbij de eerste 156 tekens van jouw beschrijving toont. Bekijk je beschrijving eens kritisch en vraag je af of deze overtuigend genoeg is. Zou jij er op klikken?

Hieronder vind je enkele voorbeelden van bedrijven die in mijn ogen goed hebben nagedacht over hun beschrijving:

Philips
Over the past decade we have transformed into a focused leader in health technology. At Philips, our purpose is to improve people’s health and well-being through meaningful innovation. We aim to improve 2.5 billion lives per year by 2030, including 400 million in underserved communities.

Heineken
HEINEKEN - the world's most international brewer. It is the leading developer and marketer of premium beer and cider brands. Led by the Heineken® brand, the Group has a portfolio of more than 300 international, regional, local and speciality beers and ciders. We are committed to innovation, long-term brand investment, disciplined sales execution and focused cost management.

BDO
BDO biedt organisaties nieuwe perspectieven met diensten op het gebied van audit en assurance, belastingadvies, advisory, accountancy en bedrijfsadvies. Met onze unieke combinatie van lokale marktkennis, een internationaal netwerk, persoonlijke dienstverlening en een professionele aanpak, helpen wij onze klanten succesvoller te ondernemen.

2. Deel visuele content

Voor elk social media platform geldt: als je de mogelijkheid hebt om visuele content te delen, maak hier dan gebruik van. Zo geef je een beter beeld van je bedrijf en laat je een duidelijke indruk achter bij je bezoekers. Voor LinkedIn Company Pages houdt dit in dat je prachtige banners kunt toevoegen en gebruik kunt maken van showcases. Bovendien kun je visuele content, zoals infographics, uitstekend delen via LinkedIn. Wist je dat LinkedIn op nummer één staat in de top 6 van sociale netwerken voor infographics? Gauw delen dus die visuele content!

3. Profiteer van video

Met behulp van video kun je een beter beeld schetsen van je bedrijf dan met tekst. Video's zijn krachtige marketing tools om interessante verhalen mee te vertellen die echt gezien en gehoord worden. Bovendien kun je je merk versterken door bijvoorbeeld medewerkers aan het woord te laten. Zo weten zowel potentiële klanten als sollicitanten met welk type mensen zij eventueel te maken krijgen.

4. Stel vragen

Hoewel LinkedIn een professioneel netwerk is, is het ook een sociaal platform. Geef dan ook voldoende aandacht aan je volgers en stel ze regelmatig een vraag (bijvoorbeeld met een verwijzing naar een blogartikel). Door het stellen van vragen kunnen er interessante gesprekken ontstaan waardoor je bijvoorbeeld:

  • inspiratie krijgt voor toekomstige blogs;
  • pijnpunten van klanten achterhaald;
  • nieuwe bronnen ontdekt;
  • een relatie creëert of versterkt.

5. Betrek je medewerkers erbij

Breng medewerkers op de hoogte van je LinkedIn Company Page en moedig ze aan om deel te nemen aan discussies. Ook is het leuk dat medewerkers updates delen met hun eigen netwerk. Zorg er dan wel voor dat de LinkedIn profielen van je medewerkers professioneel en up-to-date zijn.

Wil je meer lezen over Inbound Marketing? Download dan onderstaand whitepaper!