Richt je marketingcampagne in als je nieuwe appartement

Marketingcampagne
Over drie weken verhuis ik. Met andere woorden: slapeloze nachten, duizend to-do lijstjes en iedere zondag naar de woonboulevard. Wil ik een hoekbank of een chique Franse? Wordt de muur taupe of beige? En wat is het verschil tussen die twee kleuren? En wat is mijn stijl eigenlijk? Toen alle chaos me teveel werd, stortte ik me op Pinterest. Mijn redding, zo bleek. Al mijn favoriete producten en kleuren staan nu op één pagina en vormen samen de puzzelstukjes van mijn nieuwe appartement. De ideale strategie voor een marketingcampagne, zag ik direct. Want een nieuwe campagne inrichten is minstens zo lastig als een appartement. Lees in deze blog hoe je als marketeer kan leren van de binnenhuisarchitect!

Wat is mijn stijl?

Als marketeer stel je jezelf deze vraag minstens drie keer per jaar. Wat is er eigenlijk zo goed aan ons bedrijf? En wat doen wij beter dan de rest? Dit is belangrijke informatie voor je campagne. Een baanbrekend product of verbeterde dienst betekent immers niets zonder een sterke merkidentiteit. Bedrijven zonder eigen stijl of unieke service verliezen hun klanten aan de concurrent die wél zijn stempel op de markt drukt. Ga aan de slag met je campagne alsof het een lege kamer is. Die moet eerst gestuukt en geverfd worden voor je met meubels kan gaan slepen. Organiseer een brainstorm, noteer keywords en creëer een mindmap. Zo krijg je een goed beeld van het eindresultaat. Wie zomaar begint met verven, moet over drie maanden waarschijnlijk terug naar de Praxis. 

Wat komt waar?

Nu je helder hebt waar je bedrijf voor staat, is het tijd voor het echte werk. Je nieuwe campagne moet nieuwe en bestaande klanten aanzetten tot actie. Je wilt dat ze iets kopen, gebruikmaken van je diensten of langskomen voor een gesprek. Mensen in beweging zetten is echter een lastige klus. Een blog of tweet op zichzelf is niet genoeg om een goede indruk achter te laten. Zet daarom meerdere middelen in en stem die op elkaar af. Ik raad je aan om één middel centraal te stellen. Schrijf bijvoorbeeld een killer white paper over nieuwe ontwikkelingen in je branche en gebruik blogposts, e-mail en social media om het document onder de aandacht te brengen. Je white paper is de bank van je nieuwe woonkamer. Hij springt in het oog en vormt het middelpunt van de ruimte. Je andere meubels passen bij de bank, maar dienen een ander doel. Samen vormen ze één geheel en communiceren ze jouw stijl.  

Hoe maak ik het af?

Moderne marketing draait om details. Je mag dan een grootse campagne hebben opgezet; juist het maatwerk levert resultaat op. Denk aan die persoonlijke toon in je e-mail, het strakke design van je white paper en de handzaamheid van je website. Wees zorgvuldig in je woordkeuze, maar ook in de opvolging van je leads. Volg hen op de voet, onderzoek waar zij naar op zoek zijn en bied relevante blogs en artikelen aan. Dit maatwerk slaat een brug tussen jou en je (potentiële) klant. Je bouwt een relatie met hem op door geen steken te laten vallen. De details zijn de accessoires in je nieuwe appartement. Het zijn de comfortabele kussens op de bank, de fijne leeslamp naast de stoel en het mooie canvas aan de muur. Deze aanvullingen lijken onbelangrijk, maar maken of breken de ruimte. Ze zorgen ervoor dat je je thuis voelt en een wauw-moment krijgt als je de kamer in loopt. Dat effect wil je hebben op je klanten.

Hoe blijft het een fijne plek?

Na de lancering van je campagne loopt het hopelijk storm op je website. Maar zelfs de meest indrukwekkende campagnes verliezen na enige tijd hun kracht. Het nieuwe is er na een paar weken wel af en je gaat over tot de orde van de dag. Dat is het moment om door te pakken. Moderne marketing is geen sprint, maar een marathon. Als je een duurzame relatie wilt opbouwen met je klanten, moet je blijven investeren in het contact. Blijf dus bloggen, tweeten en volgen. Wees vernieuwend en relevant voor je doelgroep. Houd ook je statistieken goed in de gaten. Welke acties werken en welke niet? Je leert je klanten zo steeds beter kennen en dat ga je merken. Na verloop van tijd zal je zien dat het aantal leads stijgt en dat je meer aanvragen binnenkrijgt. Net zoals een appartement is een marketingcampagne dus nooit af. Er moet worden schoongemaakt, vernieuwd en gerepareerd. En zelfs als je woning tiptop in orde is, kan een nieuwe kleur wonderen doen voor je muren.   

Wil je meer weten over Inbound Marketing? Download dan hieronder onze whitepaper over Inbound Marketing.