SlideShare: verbeter je online presence met presentaties

SlideShare

SlideShareEen goede online presence is fundamenteel voor jouw organisatie en content marketing is daarbij de sleutel tot succes. Behoort content marketing al tot de marketing mix van jouw organisatie? Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van relevante blogs, whitepapers en case studies die inzoomen op de problemen van jouw (potentiële) klanten.

De uitspraak “Content is koning” wordt al door veel marketing experts geroepen. Maar waar bestaat content precies uit? Het draait niet alleen om tekst, maar juist ook om beeldmateriaal. Niet voor niets zegt men: "een beeld zegt meer dan duizend woorden". Beelden en woorden kun je perfect combineren in presentaties. Presentaties spreken tot de verbeelding en kunnen worden ingezet als een effectieve marketing tool.

SlideShare is het meest bekende en populaire platform voor het delen van presentaties. In dit blog zoom ik in op de voordelen die dit sociale medium jouw organisatie kan bieden.

Voordelen SlideShare voor jouw onderneming

Ontdek hieronder de voordelen die SlideShare jouw onderneming kan bieden.

SlideShare verbetert je Content Marketing

Deze vorm van marketing wordt steeds populairder: 9 van de 10 organisaties gebruiken content marketing. Het is dé manier om jouw organisatie op de kaart te zetten. Door het delen van relevante kennis, kun je je als organisatie onderscheiden van concurrenten. Content marketing is echter een breed begrip. Zo kun je denken aan allerlei soorten content, zoals beelden, teksten, infographics en video's. Dit biedt kansen om jouw content op een creatieve manier te delen.

Je kunt perfect presentaties maken/delen

Een vorm van content die steeds vaker als marketing tool wordt gebruikt, is de presentatie. Hierbij kom je met behulp van beeldmateriaal en korte teksten direct to the point. Lezers (potentiële klanten) blijven hierdoor beter bij de les en zullen minder snel afhaken dan bij een stoffige tekst. Bovendien versterkt een mooi opgemaakte presentatie de content. Presentaties hebben de meeste waarde als je ze deelt en daar komt SlideShare om de hoek kijken.

Waarom SlideShare?

SlideShare is de plek om presentaties online te delen en waar professionals zoeken naar interessante content. SlideShare trekt zo’n 2,9 miljoen unieke bezoekers per maand en heeft 21 miljoen geregistreerde gebruikers. Op het populaire platform worden maandelijks maarliefst 1 miljoen presentaties bekeken.

Het actief delen van presentaties op dit platform verhoogt de traffic naar jouw website via twee wegen:

  1. SlideShare wordt als zoekmachine gebruikt door organisaties om relevante en interessante informatie te vinden.
  2. SlideShare presentaties worden hoog gerankt in Google.

Bovendien kun je SlideShare presentaties embedden in blogs en op Facebook. Bij het uploaden van een presentatie geeft SlideShare je tevens de mogelijkheid om de presentatie te optimaliseren ten aanzien van SEO:

  1. Invoeren van een passende titel bij de presentatie
  2. Toevoegen van een kort maar krachtige meta description
  3. Selecteren van kansrijke keywords

Dit zijn belangrijke hulpmiddelen bij het optimaliseren van jouw presentatie op SlideShare. Maak er dus zeker gebruik van.

Een basis SlideShare account is geheel gratis. Uiteraard kun je ook kiezen voor de PRO versie waarbij je onder andere toegang krijgt tot interessante statistieken en meer mogelijkheden hebt qua profielopmaak. In mijn ogen de moeite waard. Dit kost $19 per maand.

CallidusCloud Marketing Automation heeft een leuke infographic gepubliceerd die aangeeft waarom jouw organisatie SlideShare zou moeten toevoegen aan de marketing mix.