SlideShare voor B2B: een stappenplan voor beginners

SlideShare

Het is alweer een tijd geleden dat mijn collega een blog schreef over de voordelen van het gebruik van SlideShare. Tijd om weer eens aandacht te schenken aan dit interessante platform. 

SlideShare is één van de grootste zakelijke platforms voor het delen van content. Als ondernemer kun je hier (PowerPoint) presentaties, video’s, infographics en andere documenten posten. Daarnaast heeft SlideShare een handige zoekfunctie waarmee je snel en makkelijk gedeelde content over het voor jou relevante onderwerp kunt vinden.

Het uploaden van bestanden naar SlideShare is niet moeilijk. Sterker nog, SlideShare is makkelijk in gebruik. In een aantal eenvoudige stappen upload je jouw eigen presentatie, video, document of infographic.

Hoe werkt SlideShare nu precies en wat zijn de belangrijkste voordelen? Je leest het in dit blog.

Voordelen

Het gebruik van SlideShare biedt veel voordelen. Ten eerste is het heel geschikt voor het verbeteren van je online vindbaarheid (SEO). Daarnaast zijn bestanden via SlideShare makkelijk te delen en worden presentaties van SlideShare hoog gerankt in Google. Via de zoekfunctie van SlideShare is het ook makkelijk om gedeelde content te vinden. Relevante content vind je door het onderwerp in de zoekbalk in te voeren.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat SlideShare zorgt voor leadgeneratie. Hoewel de presentatie, video of infographic bekeken wordt via SlideShare en niet via je eigen website, kan je vele links opnemen naar je eigen webpagina (of beter nog: landingspagina’s). Hierover kun je meer lezen in een blog van Square 2 Marketing. Of lees meer interessante voordelen van het gebruik van SlideShare in het blog van mijn collega.

Een aantal handige stappen

Heb je nog geen ervaring met het gebruik van SlideShare? Hieronder een aantal stappen die je alvast op weg helpen om met SlideShare aan de slag te gaan.

  1. Registreren
    Maak uiteraard allereerst een account aan op SlideShare. Je kunt ook eenvoudig inloggen met je LinkedIn of Facebook account.
  2. Uploaden
    Upload één of meerdere bestanden en vul alle velden zo volledig mogelijk in. Het toevoegen van zoveel mogelijk relevante informatie vergroot de vindbaarheid van jouw uploads.
  3. Share!
    Je bestand is nu geüpload. Het laatste venster geeft je de mogelijkheid jouw SlideShare bestand direct te delen via Twitter, Facebook, LinkedIn, Google plus of e-mail.

Wil je meer weten over Inbound Marketing?

Download de whitepaper