Vergroot betrokkenheid op Twitter met Twitter streams

Vergroot je betrokkenheid

Betrokkenheid_vergroten_met_Twitter_streams.jpgOp Twitter kun je vragen stellen aan je volgers. Zij antwoorden door één van de mogelijkheden te kiezen (zie screenshot). Ik vind deze polls een erg leuke toevoeging aan Twitter. Het laat me mijn kennis testen en ik krijg het gevoel dat ik mee kan praten over onderwerpen zonder er een woord aan vuil te hoeven maken. Daarnaast vergroot het mijn betrokkenheid bij het onderwerp en de quizmaster zelf. Zo antwoordde ik op de vraag van HubSpot. Als deze vraag een gewone tweet was geweest, was die me waarschijnlijk niet eens opgevallen. Laat staan dat ik op de link geklikt zou hebben. Nu kies ik een antwoord en zoek ik het bericht later nog eens terug tussen HubSpot’s tweets om te checken wat andere Twitteraars hebben ingevuld. Met die engagement van mij zit het dus wel goed. Loopt het op jouw tijdlijn nog niet storm? Zo vergroot jij de betrokkenheid van je volgers!

HubSpot_poll_op_Twitter.png

Betrokkenheid is een issue

Betrokkenheid creëren of vergroten via Twitter is iets waar veel ondernemers moeite mee hebben. Vooral als je redelijk nieuw bent op het platform is het soms lastig om een netwerk op te bouwen. Zo’n quizje posten is leuk, maar zonder volgers bereik je er niemand mee. Een robuust Twitter netwerk ontstaat niet zomaar, dat vergt heel wat tijd. Welke accounts ga jij volgen? Hoe zorg je zelf voor volgers? Hoe uit je jouw betrokkenheid bij bepaalde onderwerpen? Ga je bijvoorbeeld berichten retweeten of liken? Gelukkig zijn er genoeg manieren om meer betrokkenheid te creëren. Bijvoorbeeld met de Twitter streams tool van HubSpot. Hiermee kun je gemakkelijk je kennisleiderschap binnen je vakgebied tonen en uiteindelijk een netwerk opbouwen. 

Wat zijn Twitter streams?

Twitter_stream_maken_in_HubSpot.pngAls HubSpot gebruiker heb je toegang tot Twitter streams. Je vindt deze via Social → Monitoring. Twitter streams zijn tijdlijnen die HubSpot regelmatig voorziet van nieuwe tweets zodat je altijd de meest actuele berichten ziet. Je kunt verschillende soorten streams aanmaken (zie screenshot). Bijvoorbeeld een stream waarin je alle berichten ziet die een bepaalde hashtag of woord(combinatie) bevatten. Specificeer de stream vervolgens op basis van je doelgroep. Dit doe je door aan te geven wiens tweets zichtbaar moeten worden in het overzicht. Wil je álle tweets met een bepaalde hashtag zien, alleen berichten van de accounts uit een Twitter list of de tweets van contacten uit een HubSpot lijst? Net zoals op Twitter zelf, zie je in streams alleen openbare berichten of de berichten van mensen die je volgt. Als je een stream maakt die tweets van contacten uit HubSpot laat zien, moet de accountnaam natuurlijk wel bekend zijn. Deze kun je per contact invoeren. 

Betrokkenheid vergroten met Twitter streams

Door Twitter streams slim in te richten, kun je gemakkelijk je betrokkenheid bij bepaalde onderwerpen of accounts tonen. Stel, je bent een moderne ondernemer op het gebied van IT en helemaal into Internet of Things. Je hebt HubSpot, maar gebruikt de social tool nog niet. Je maakte kort geleden een Twitter account aan en hebt nog maar weinig (interessante) volgers. Je wilt graag dat Twitter gebruikers jou gaan beschouwen als kennisleider op het gebied van Internet of Things. Wat doe je?

  1. Maak een Twitter stream aan die alle berichten die ‘#IoT’, ‘#Internetofthings’, ‘Internet of Things’ en ‘IoT’ uit Twitter filtert. Er verschijnen berichten in het overzicht.
  2. Begin met het liken en retweeten van enkele berichten per dag.
  3. Publiceer ondertussen zelf ook regelmatig tweets waarin je je kennis over het onderwerp laat zien. Gebruik slimme hashtags en verwijs in je tweets af en toe naar de aanvullende informatie die op jouw website te vinden is.
  4. Op den duur kom je steeds meer interessante accounts tegen in je stream of in nieuwe streams die je maakt. Ga interessante accounts volgen en retweeten of like berichten die aansluiten op wat jij post. Zo breid je jouw netwerk uit en toon je betrokkenheid bij je vakgebied.

Je zal zien dat vakgenoten binnen niet al te lange tijd ook jouw berichten gaan liken en retweeten en dat je volgersaantal stijgt.

Wil je meer te weten komen over Inbound Marketing? Download dan onderstaand whitepaper!