Vijf tips en trucs om de vindbaarheid van jouw website te vergroten

Vijf tips en trucs om de vindbaarheid van jouw website te vergroten
Waar zoeken mensen tegenwoordig informatie over organisaties, producten en diensten? Juist, op het internet. Google is een begrip geworden voor het opzoeken van specifieke informatie. Voor bedrijven is het dan ook van groot belang om goed vindbaar te zijn in deze en andere zoekmachines. Social media worden daarnaast ook steeds meer ingezet bij het vinden van informatie. Hoe zorg je er nu voor dat jouw website wordt gevonden door je doelgroep? In dit artikel deel ik vijf tips om de vindbaarheid van jouw website te vergroten.

1. Selecteer de juiste keywords

Google zoekt op basis van keywords. Het is daarom belangrijk dat je een goede afweging maakt in de zoekwoorden waar je je op wilt focussen. Als je brede termen gebruikt, zoals ‘marketing’, zullen er veel meer websites naar boven komen dan wanneer je ‘inbound marketing’ gebruikt. Bedenk bij het uitkiezen van keywords goed wat het doel is en aan de hand van welke termen jouw website gevonden moet worden. Door specifieke termen te gebruiken wordt het aantal concurrerende websites kleiner, waardoor jouw vindbaarheid groter wordt.

2. Gebruik kopjes

Zoals je artikelen of boeken scant, kijkt Google ook naar websites. Maak dus gebruik van kopjes, waarbij je weloverwogen woorden kiest die ook ingaan op de alinea. Deze kopjes geven niet alleen een duidelijke structuur van de website en teksten weer, het verbetert tevens de vindbaarheid van jouw website op Google.

3. Meta descriptions zijn zeker nuttig

Aan het nut van meta descriptions wordt soms getwijfeld, maar ik zou je zeker aanraden hier toch zorgvuldig mee om te gaan. Het is belangrijk dat de meta description goed aansluit op de inhoud van jouw website. Zoekmachines nemen namelijk de door jou gegeven meta description 1 op 1 over. Hierdoor heb je zelf direct invloed op de wijze waarop jouw website of internetpagina wordt beschreven in Google. De keywords die je eerder hebt gedefinieerd worden dikgedrukt als iemand op dat woord zoekt en in je meta description staan. Deze tekst kan lezers net het laatste zetje geven om door te klikken naar jouw website.

4. Houd je website up-to-date

Het is belangrijk om steeds nieuwe leads naar je website te genereren en dat bereik je onder andere door regelmatig nieuwe content te plaatsen. Schrijf minstens één keer per week een interessante blog over zakelijke problemen van jouw doelgroep en hoe deze op te lossen zijn. Zo trek je de juiste doelgroep naar jouw website en breid je je vindbaarheid uit via Google.

5. Onderschat de kracht van social media niet

Natuurlijk zijn zoekmachines als Google niet de enige bron van websitebezoekers. Je kunt ook verschillende social media, zoals LinkedIn, Facebook en Twitter inzetten. Hiermee kun je middels korte inhoudelijke berichten mensen naar je website trekken, waardoor het bezoekersaantal zal stijgen. Daar komt bij dat social media websites ook erg goed vindbaar zijn in Google. Het zorgvuldig formuleren van keywords, het plaatsen van vernieuwende content en het aantrekken van websitebezoekers via social media dragen bij aan het vergroten van de vindbaarheid van jouw website.