Visuele Content Marketing wordt steeds belangrijker

Content Marketing

ID-100145234Het eeuwenoude spreekwoord “Een beeld zegt meer dan 1000 woorden” wordt nog vaak gebruikt, en niet zonder reden. Hoewel je met een tekst tot iemands verbeelding kan spreken, maakt beeldmateriaal een verhaal veel sterker. We zijn uitgekeken op zwart-wit teksten zonder bijpassende beelden.

In dit artikel vertel ik over visuele content en ga ik dieper in op drie verschillende typen: foto’s, video’s en infographics.

Visuele content

We zien tegenwoordig dat visuele content steeds belangrijker wordt. Denk aan het groeiende aantal infographics en de verschillende social media platforms die zijn ontwikkeld voor visuele content. Om informatieve content kracht bij te zetten, kun je simpelweg een afbeelding toevoegen, maar de focus ligt steeds meer op het beeldmateriaal zelf. Social media als Pinterest, Vine, YouTube, SlideShare en Instagram worden veelvuldig ingezet om visuele content te delen. Een belangrijk voordeel van deze platforms is dat de visuele content met één klik wordt gedeeld met online volgers.

Drie typen visuele content

We kunnen grofweg drie typen visuele content van elkaar onderscheiden: foto’s, video’s en infographics. Welke kanalen kun je inzetten voor effectieve visuele Content Marketing?

1. Foto’s

Via Instagram, Pinterest en Flickr is het eenvoudig om visuele content te delen met volgers. Bekende merken, zoals Coca Cola, Ikea en Philips maken dankbaar gebruik van deze social media als marketingtool. Het is de manier om op laagdrempelig niveau te communiceren met volgers, ofwel klanten en potentiële klanten. Volgers zien hierdoor wat de organisatie bezighoudt en blijven op de hoogte van ontwikkelingen in de branche en nieuwe producten.

2. Video’s

Heb je een nieuw product dat op de markt wordt geïntroduceerd? Of wil je de werking van een product beter toelichten? Video’s bieden hier de perfecte oplossing voor. Zo kun je met Vine, een mobiele app van Twitter, een korte video van zes seconden delen. Een originele en creatieve manier om bijvoorbeeld een nieuw product te promoten. Voor een langere video, waarin je bijvoorbeeld een product of dienst uitgebreid uitlegt, kun je beter YouTube gebruiken.

3. Infographics

Infographics: we zien ze allemaal voorbij komen in blogs en presentaties. De populariteit van infographics is de laatste tijd enorm gestegen. Dat is niet voor niets. Met behulp van infographics kun je informatieve content, zoals onderzoeksresultaten, op speelse wijze visualiseren. De standaard grafieken en tabellen met cijfers zijn verleden tijd. Infographics geven met behulp van kleur, cijfers en creatieve graphics direct een duidelijk overzicht van de informatie die je wilt overbrengen.

Een feit is dat beeld wordt gedeeld. Nieuws en informatie worden op een creatieve wijze verspreid, waar ook plaats is voor humor. De interactie die ontstaat met je volgers op social media versterkt de relatie en zorgt voor meer naamsbekendheid.

 

Credit