Waarom HubSpot CMS hét ideale CMS is voor marketeers

Waarom HubSpot CMS hét ideale CMS is voor marketeers

Als marketeer ben je voortdurend op zoek naar manieren om de online aanwezigheid van je organisatie te verbeteren, je merk te laten groeien en leads te genereren.

Om dit te kunnen verwezenlijken is het gebruik van het juiste contentmanagamentsysteem (CMS) voor je website cruciaal. In deze blog leer je waarom het HubSpot CMS het ideale CMS is voor marketeers die op zoek zijn naar een intuïtief systeem dat naadloos aansluit op marketing- en salesactiviteiten.

De kracht van HubSpot CMS: integratie met HubSpot marketing tools

HubSpot CMS gaat verder dan alleen het beheren van content. Het CMS biedt een naadloze integratie met de HubSpot marketing tools die optimaal samenwerken met je website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitgebreide e-mailmarketing, social media management en SEO-tools. Als marketeer kun je hierdoor al je online marketingactiviteiten efficiënt beheren vanuit één platform.

Gebruiksvriendelijkheid van HubSpot CMS

Niet alle marketeers houden zich graag bezig met techniek. HubSpot begrijpt dit en heeft de interface van HubSpot CMS zodanig ontworpen. Het HubSpot CMS is net zoals de andere Hubs van HubSpot geheel intuïtief te gebruiken. Dit betekent dat marketeers gemakkelijk pagina’s kunnen opzetten en content kunnen maken en bewerken, zónder technische kennis. 

Personalisatie en A/B-testen

HubSpot CMS maakt personalisatie eenvoudig. Met het CMS kun je content personaliseren op basis van gedrag, interesses en demografische gegevens van je bezoekers. Dit leidt tot meer relevante ervaringen voor je websitebezoekers, wat op zijn beurt de conversieratio ten goede komt. Daarnaast kun je ook gebruik maken van A/B-testen, zodat je kunt ontdekken wat het beste werkt voor jouw bezoekers. Denk aan het uitvoeren van A/B-testen met verschillende versies op basis van tone-of-voice, CTA’s of copy lengte.

Waarom HubSpot CMS hét ideale CMS is voor marketeers: A-B testen

Analyse en rapportage

Als marketeer wil je inzicht hebben in hoe je website presteert. HubSpot CMS biedt uitgebreide analysemogelijkheden waarmee je de prestaties van je content kunt monitoren en aanpassen. Van paginaweergaven tot conversieratio's, je hebt alle gegevens die je nodig hebt om je strategie te optimaliseren.

SEO-vriendelijkheid van HubSpot CMS

Of je website vindbaar is in zoekmachines is van vitaal belang voor je online succes. Het is dus erg belangrijk dat je CMS kan zorgen voor een optimale SEO-ranking. HubSpot CMS speelt hier optimaal op in. Het CMS biedt ingebouwde SEO-tools en best practices om je content te optimaliseren voor zoekmachines. 

Daarnaast zorgen de beveiligingsmaatregelen en krachtige hosting van HubSpot CMS ervoor dat je website niet alleen veilig is, maar ook snel laadt - een belangrijke factor voor je SEO-score.

Waarom HubSpot CMS hét ideale CMS is voor marketeers - SEO aanbevelingen

HubSpot CMS in de praktijk

Voor marketeers die op zoek zijn naar een CMS dat verder gaat dan alleen contentbeheer en echt een toevoeging is aan hun marketingactiviteiten, is HubSpot CMS een slimme keuze. Onze klant Contiweb heeft dit al in de praktijk mogen ervaren, nadat zij met hun vernieuwde website gebruik maken van HubSpot CMS.

Ontdek in de case study hoe we samen met Contiweb het HubSpot CMS hebben ingezet én wat de ervaring van de Marketing Manager van Contiweb is met dit systeem.

Download case study